Bauturi

Amestecul de ghimbir care te va scăpa de durerile articulare – Cum să faci bere de GHIMBIR ca să reduci durerea și inflamația

 

 

Amestecul de ghimbir care te va scăpa de durerile articulare – Cum să faci bere de GHIMBIR ca să reduci durerea și inflamația

 

Atât mierea cât și lămâile pot reduce inflamațiile. Dacă le combinăm cu puțin ghimbir, ele te pot ajuta să scapi de durerile articulare.

Durerile articulare sunt o afecțiune tot mai des întâlnită, iar ghimbirul este unul dintre remediile naturiste pentru a le trata.
În zilele noastre, multe persoane suferă de dureri articulare și, din păcate, deseori aceștia nu știu ce altceva să facă decât să-și suporte durerea până când trece sau se ameliorează de la sine.
Însă, nu trebuie să ne resemnăm fără a lupta: există anumite remedii ce ne pot ajuta să scăpăm de durere imediat. Mai jos îți prezentăm cum poți folosi ghimbirul pentru a trata durerile articulare. Citește în continuare și nu vrei regreta!

Ce știm despre durerile articulare?

Oare există vreun leac pentru durerile articulare? Din păcate, cercetătorii nu au reușit să descopere încă nicio modalitate de a vindeca durerile articulare. Există mai multe tratamente ce pot îmbunarăți calitatea vieții celor care suferă de această problemă.

Artrita, artroza sau reumatismul sunt doar câteva afecțiuni ce ne obligă să luăm medicamente antiinflamatoare sau relaxanți. Aceste medicamente ar putea avea efecte secundare negative pe termen lung pentru sănătatea noastră, în mod special în ceea ce privește rinichii și ficatul.
După cum bine știi deja, articulațiile conectează oasele și fac posibile mișcarea și flexibilitatea acestora. Articulațiile sunt acoperite de cartilaj, un fel de țesut ce poate fi reconstruit numai dacă urmăm o dietă corespunzătoare.

Motivele pentru care unii dintre noi au dureri articulare sunt numeroase: moștenirea genetică, uzura, un nivel scăzut de colagen, o scădere a rezistenței articulare, infecții, leziuni etc.
Dacă începi să resimți dureri articulare, te sfătuim să-ți consulți medicul imediat. Însă, nu strică să încerci și aceste remedii, ce sunt o alternativă foarte bună pentru medicamentele tradiționale.

Cum să îți prepari acasă propria bere de ghimbir

Dacă te hotărăști să îți prepari singur berea de ghimbir, ai două opțiuni la dispoziție. Prima constă în prepararea unei băuturi de fermentație super-sănătoase, iar cea de-a doua constă într-o rețetă simplă, cu o preparare mai rapidă. Totuși, îți recomand să alegi prima variantă. Fermentația este deosebit de benefică pentru sănătatea organismului. Printre beneficiile consumului de alimente fermentate se numără inclusiv reechilibrarea digestiei și întărirea sistemului imunitar.

Rețeta de bere de ghimbir cu proces de fermentație

Ingrediente:

•1-2 buc. de rădăcina de ghimbir proaspăt (5 cm), tocat (poți modifica această cantitate după bunul plac)

  • 1/2 cană de zahăr, de preferință organic
  • 1/2 cană suc de lămâie

•1/4 linguriță sare de himalaya (opțional)

•8 căni de apă

  • 1/2 cană ferment de ghimbir (aceasta este ceea ce face ca băutura să fermenteze. Fermentul de ghimbir este o cultură de bacterii benefice, cu o consistență similară ceaiului fermentat de Kombucha, constituind baza de pornire a procesului de fermentație. (Vezi rețeta de la sfârșit).

Preparare:

1.Toarnă într-o oală trei căni de apă, ghimbir tocat, zahăr și sare, apoi adu apăa la temperatura de fierbere.

2.Fierbe conținutul la foc mic timp de aproximativ cinci minute. Zahărul trebuie să se topească.

3.Adaugă restul de apă și lasă amestecul să se răcească până când atinge temperatura camerei.

4.Adaugă zeama de lămâie și 1/2 cană de ferment de ghimbir.

5.Toarnă conținutul într-un borcan de sticlă, amestecă bine și acoperă-l cu un capac etanș.

6.Lasă-l să stea așa două sau trei zile, timp în care băutura va deveni carbogazoasă (dacă lași borcanul la păstrat o perioadă mai îndelungată, băutura se va alcooliza).

7.Strecoară și toarnă lichidul în sticle, apoi pune-le la frigider.

Notă: Este dificil de preconizat exact cât timp va dura procesul de fermentație. Durata sa depinde de temperatura, de tipul de zahăr utilizat, precum și de puterea culturii. Băutura finală ar trebui să aibă un iz plăcut de ghimbir și, bineînțeles, aroma specifică procesului de fermentație. Ai grijă să nu ții prea mult timp la temperatura camerei băutura preparată, întrucât astfel va continua să fermenteze, iar presiunea acumulată poate duce la spargerea borcanului de sticlă.

Procesul de fabricație a berii ține de experiență, așa că trebuie să experimentezi puțin ca să obții rezultatele dorite. Dacă nu ești pe deplin mulțumit de rezultatele obținute la prima încercare, repetă procedeul aducând modificările necesare.

Băutura de ghimbir nu conține alcool, așa că atât timp cât o ții la frigider (în formă carbogazoasă) aceasta nu se va alcooliza.

Ghimbirul este extrem de popular și versatil, fiind folosit de foarte mult timp pentru aroma sa și proprietățile sale terapeutice. Este bogat în minerale esențiale și vitamine și este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Ghimbirul a devenit astăzi un ingredient important al multor produse. Berea de ghimbir, de exemplu, este o băutură din ce în ce mai populară. Dar de ce să cumperi varianta de magazin plină de ingrediente nesănătoase când îți poți face propria ta băutură la tine acasă?

Așa cum am menționat mai sus, ghimbirul este bogat în minerale esențiale și vitamine. El conține potasiu și mangan, ceea ce îl recomandă pentru sprijinirea funcției cardiace și prevenirea bolilor de inimă. Acest condiment excepțional conține inclusiv vitaminele A, C, E și complexul B.

Ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice, așa că este adesea utilizat pentru a trata inflamația și pentru atenuarea simptomelor de durere. Este deosebit de eficient în cazul durerilor musculare, de spate și menstruale. În acest articol voi explica în detaliu modul de preparare a unei beri de ghimbir savuroase cu efecte antiinflamatoare. În schimb, poți la fel de bine să folosești ghimbirul ca bază pentru prepararea unui ceai antiinflamator, amestecându-l cu curcuma.

 

Sursă

Sursa 




Categorii