Aperitive si Gustari

Iată metoda CORECTĂ de a păstra verdețurile la congelator pentru iarnă! Citește și reține câteva reguli necesare!

 

 

 

 

Dacă ești una din acele gospodine care preferă să congeleze mai multe tipuri de verdeață pentru iarnă, atunci trebuie să știi că sunt niște reguli pe care trebuie neapărat să le respecți!

Este o idee foarte bună de a congela verdeața, pentru că iarna, de cele mai multe ori nu avem de unde procura verdeață proaspătă, dar dacă sunt atunci aceasta ne costă foarte mult!

Iată ce trebuie să reții:

1. Verdețurile se congelează cel mai bine în cutii făcute din plastic, și nu pungi. Trebuie să atrageți atenția la capac, acesta trebuie să fie închis extrem de bine!

2. Timpul maxim de păstrare pentru mai multe tipuri de verdeață, cum ar fi: leuștean, țelină, pătrunjelul și mărarul este de patru luni!

3. Înainte de congelare trebuie să spălăm și să curățim verdeața, iar un lucru foarte important este să nu uităm să o uscăm bine! Pentru asta putem folosi chiar și câteva șervețele de hârtie.

4. Nu uita să notezi pe cutie denumirea verdețurilor ce se află în interior! Te va ajuta foarte mult, deoarece în momentul în care acestea au înghețat, ele nu mai elimină miros!

Nu uita de aceste reguli, iar de azi înainte o să știi cum să-ți ușurezi procesul de congelare și cum să obții un produs cât mai bun în timpul unui sezon rece!

 

Sursa: Iată metoda
Categorii