Flori si gradina

Idei fascinante de aranjare a florilor pentru a crea un mic paradis in fata casei tale

 

 

Idei fascinante de aranjare a florilor pentru a crea un mic paradis in fata casei tale

 

 

Aranjarea florilor in ghivece poate fi o adevarata arta si iti va transforma curtea dintr-un spatiu simplu intr-un loc superb, primitor, colorat si extrem de prietenos. Combina diferite culori si iti vei crea un mic paradis in propria ta gospodarie. Florile ce sunt colorate iti vor face gospodaria mai frumoasa, dandu-ti o adevarata stare de bine atunci cand le vezi.

In functie de programul tau, dar si de rabdarea pe care o ai atunci cand vine vorba de ingrijirea florilor, poti alege diferite tipuri de plante. De exemplu, poti opta pentru un cactus ce este usor de ingrijit sau pentru o muscata bogata, colorata.

Ideile de mai jos te vor inspira pentru a aranja ghivecele cu flori creativ in gospodaria ta. In ceea ce priveste alegerea florilor potrivite pentru tine, iti oferim cateva idei creative.

Opteaza pentru o orhidee deosebita

Persoanele care iubesc orhideea vor dori sa sti daca aceste plante se pot pozitiona afara. Ei bine, le vedem adesea in locuintele oamenilor, insa aceste flori pot fi pozitionate si pe terasa casei tale, intr-un loc adapostit de vant. Desi sunt flori de apartament, o terasa semi-acoperita poate fi gazda ideala pentru orhideea ta.

Pozitioneaza orhideea langa fereastra sau langa peretele transparent al terasei deoarece aceasta are nevoie de lumina.

Hortensia, o floare impunatoare, de o frumusete spectaculoasa

Hortensia este o floare absolut spectaculoasa, o floare a carei frumusete te cucereste pe loc. Cei ce nu au suficient spatiu in curtea lor pentru a planta hortensii vor fi fericiti sa afle ca aceasta creste frumos si in ghiveci.

Bogata, in culori superbe si cu florile mari, hortensia are nevoie de o atentie deosebita pe timp de iarna. In ceea ce priveste nevoile ei in acest anotimp, ai grija sa o tii intr-o incapere unde temperatura este intre 2 si 8 grade Celsius. In acest fel, te vei putea bucura de o planta ce va inflori superb ulterior.

Daca locuiesti la bloc, pe timp de iarna poti tine hortensia chiar pe scara blocului.

Petunia, colorata si ideala pentru curtea ta

Petunia este o floare ce te cucereste prin mirosul ei dimineata si seara. Cu toate acestea, trebuie sa tii cont de faptul ca nu toate petuniile miros, ci doar unele soiuri.

Sunt colorate, frumoase, au nevoie de lumina si iti infrumuseteaza mereu terasa si curtea. Ai grija sa feresti ghivecele cu petunii de vantul puternic. Indeparteaza frunzele si florile uscate pentru a le stimula cresterea si te vei bucura de flori absolut superbe.


Sursa
Categorii