Inedit

Încetează să mai fii femeie ascultatoare si de treabă pentru toată lumea. Învață să spui NU!

 

 

 

 

Să fii o femeie foarte bună nu e atât de bine. Nu poți să satisfaci așteptările tuturor și în același timp să-ți păstrezi propriile dorințe și valori. Sindromul Cenușăresei încă nu a ajutat pe nimeni să ajungă în brațele unui prinț. În schimb, a transformat multe femei în ființe ascultătoare.

Femeile bune mereu au fost asuprite. Un exemplu: ea se gândește „Oare conduc suficient de bine?”, „Oare am făcut mâncare suficient de bună?”, „Dar ce va spune el despre asta?” Încetează, te rog. Fii o femeie corectă, dar nu neapărat bună pentru toată lumea. Iar dacă ești, să faci următoarele:

Încetează să ghicești dorințele altora

Te și mândrești cu așa calitate? Mereu ești gata să ajuți pe toți, imediat cum te roagă. Să știi încă că acești oameni nu vor păți nimic, dacă vor spune clar ce doresc de la tine. Apoi, nu remarci cum acțiunile tale nu sunt percepute ca servicii, dar ca un fapt obligatoriu? Trebuie să faci una, trebuie să faci alta.

Învață să ai grijă de propriile tale dorințe. Pentru început cel puțin notează-le. Atunci când vei aduna câteva pagini întregi, vei înțelege cât timp a trecut de când nu te-ai gândit la tine.

Începe să te lauzi

Cu voce tare. Nu-ți fie teamă. Scrie undeva chiar: „5 motive pentru care azi sunt atât de bună”. Pentru că în acest moment nu ești bună, ești ca un dependent de droguri. Depinzi de alte păreri, fără a fi cel puțin lăudată pentru ceea ce faci. Lucrează asupra ta. Vei remarca cum propria părere se va schimba.

Organizează-ți un moment de protesc

Dacă există un lucru pe care îl faci regulat, dar pe care îl urăști, fii gata să nu-l faci. Cel puțin de câteva ori. Femeile bune fac totul, fără a replica. Lor le pasă de părerile altora, se gândesc ce-ar fi dacă nu ar face acest lucru respingător. Tu însă îndrăznește să ripostezi.

Încetează să-ți motivezi acțiunile

Cea mai mare problemă a unei femei bune este incapacitatea de a vorbi. Ea nu poate spune „Nu”. Dar tu încearcă. Odată ce vei spune asta, vei gândi altfel, vei analiza și cealaltă parte a monedei, vei ști dacă e corect sau nu ceea ce faci. Nu mai găsi motiv pentru toate gesturile tale.

Ascultă-ți gândurile, inima, rațiunea și dorințele. Nu lăsa alții să-ți domine prezentul și să-ți dicteze viitorul. Încetează să fii femeia de treabă pentru toți, fii femeia de calitate pentru tine însăți. Fii tu!

 

Sursa: Virale.ro
Categorii