Flori si gradina

Îngrășământe pentru flori: asigură o înflorire deosebită, foarte mult timp

 

 

Îngrășământe pentru flori: asigură o înflorire deosebită, foarte mult timp

 

Pentru ca plantele de interior să crească frumos și să înflorească, trebuie să le îngrijiți și să le fertilizați corespunzător. Dacă acest lucru nu se face, atunci nu merită să așteptați ca florile să se dezvolte normal.

  1. Turnați o linguriță de zahăr în apa și udați florile. Puteti turna peste ele 200 ml de apa dulce: pentru aceasta cantitate de apă va avea nevoie de 1/2 linguriță de zahăr.
  2. Când leaga mugurii, udati florile cu această compoziție: pentru 1 litru de apa, adauga o lingurita de ulei de ricin.
  3. Pentru prevenirea bolilor și o bună nutriție, dizolvați o lingură de cenușă într-un litru de apă fierbinte. Infuzați soluția timp de 7 zile, amestecând zilnic. Udă o dată la zece zile.
  4. Se toarnă apa peste coji de rodie sau de portocală și se lasă 24 de ore. Udați plantele de interior cu această infuzie.
  5. Pentru a crește sistemul imunitar al plantelor, pulverizați-le cu următoarea compoziție – 1 litru de apă și o tabletă de aspirină.
  6. Se dizolvă în 1.5 litri de apa, o linguriță de suc de aloe și udă florile.
  7. Pentru ficusuri, trebuie să utilizați apă dulce o dată la 30 de zile. Se dizolva o lingurita de zahar intr-un litru de apa. Ștergeți frunzele de ficus cu lapte.
  8. Pentru a face plantele frumoase și sănătoase, pregătiți o infuzie de ciuperci. Se macină ciupercile uscate și se dizolvă cu apă în proporții egale. Apoi, după 24 de ore, scurgeți apa și umpleți cu apa curata. După 24 de ore, puteți uda florile cu apă de ciuperci.
  9. O altă soluție este potrivită pentru violete – 1 litru de apă și o fiolă de vitamina B 12. De două ori pe lună, udă violetele cu îngrășământ nutritiv.
  10. La transplantarea florilor, tăiați mărunt o coajă de banană și puneți-o la fundul ghiveciului. Apoi adăugați pământ și transplantați planta.

 

  Sursa
Categorii