Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Ingredientele și cantitățile pentru cea mai gustoasă Salată de Boeuf!

 

 

 

 

Știm cu toții că salata de boeuf s-ar putea traduce prin salată de vită și, dacă aceasta este traducerea, de ce să nu o preparăm cu carne de vită…

Pot spune că nu folosesc des carne de vită, însă am preparat de curând salata de boeuf cu ea și m-a încântat gustul.

Eu una recunosc, făceam salată de boeuf din ochi, niciodată n-am cântărit ingredientele, însă de data aceasta am mers pe o variantă cu gramaj și mi-a ieșit perfectă. Toți membrii familiei mele au fost încântați de gust!

Iată mai jos rețeta completă și corectă!

 

Ingrediente:

– 300 de grame de rasol de vită,

– 150 de grame de mazăre la conservă,

– 12 cartofi de mărime medie,

– 3 morcovi,

– 150 de grame de castraveţi muraţi

– 100 de grame de gogoşari în oţet,

– o rădăcină de pătrunjel de mărime medie,

– două cepe,

– o lingură de muştar,

– maioneză după gust,

– sare după gust.

 

Mod de preparare: 

– În primul rând punem carnea la fiert, bineînțeles după ce am spălat-o bine și am adăugat în apa în care va fierbe o ceapă și sare.

– După ce am pus carnea la fiert, spălăm cartofii și îi punem cu tot cu coajă la fiert.

– Curățăm morcovii, pătrunjelul și ceapa de coajă și le punem și pe acestea la fiert, într-o oală separată. Ceapa se pune pentru a-și lăsa gustul plăcut…

– Între timp, tăiem cubulețe castraveții și gogoșarul și le punem apoi la scurs. Este bine să lăsăm la scurs circa 60 de minute, întrucât nu avem nevoie de o salată apoasă.

– Când legumele au fiert, le scoatem, le lăsăm la răcit și le luăm pe rând. Eliminăm ușor coaja de pe cartofi, veți vedea că se vor curăța destul de ușor, apoi îi tăiem cubulețe. Tot cubulețe trebuie să tăiem și morcovii și pătrunjelul.

– După ce observăm că rasolul de vită a fiert, îl scoatem din apă, îl lăsăm la răcit, apoi îl mărunțim la dimensiunea legumelor.

– Luați apoi un castron încăpător, așezați toate îngredientele, nu uitați de mazăre, și amestecați. Adăugați pe rând muștarul apoi maioneza, mestecând continuu. Nu adăugați prea multă maioneză deodată, puneți câte o lingură, pentru nu adăuga în exces. La final potriviți cu sare.

Va ieși o salată de boeuf, ca la carte! Prietenele vă vor cere rețeta!

 

Pofta buna!

 

Imagine similară

 

Sursa: Secretele
Categorii