Flori si gradina

Îngrijirea trandafirilor din gradină pe timp de vară

 

 

 

 

Cum îngrijim trandafirii pe timp de vară ne explică specialiștii de FamousRoses.eu care atrag atenția faptului că vremea caniculară poate da mari bătăi de cap plantelor din grădina dumneavoastră.

1. Udarea trandafirilor pe timp de vară

Dacă nu plouă, trandafirii trebuie udați o dată pe săptămână, într-o dimineață, cu o cantitate de circa 10 litri de apă pentru fiecare plantă. Se recomandă investiția într-un sistem de irigare prin picurare, care vă scutește de această sarcină și asigură o saturare lentă a solului.

2. Protejați trandafirii de atacul afidelor

 

Imagine similară

 

În zilele călduroase de vară, una dintre problemele cu care se confruntă trandafirii pot fi afidele, o familie de insecte hemiptere. Acestea atacă în mijlocul verii, pe secetă, extrag sucurile din trandafiri și lasă frunzele ondulate, cu un aspect inestetic. Cea mai bună apărare împotriva afidelor este stropirea plantelor cu o soluție combinată de Actara cu Mospilan și hidratarea lor corespunzătoare, fapt care crește rezistența plantelor.
Insecticidele vor ucide toți acești păduchi prin sufocare. Se pulverizează lichidul direct pe afide spre sfârșitul zilei, chiar înainte de apusul soarelui și se efectuează a doua pulverizare în 48 de ore, pentru a elimina definitiv această problemă. O altă modalitate rapidă de a scăpa de afide este să fie strivite între degete sau să fie spălate de pe plantă cu apă, folosind un furtun de înaltă presiune.

 

3. Tunderea trandafirilor este importantă

Tunderea este foarte importnată în procesul de îngrijire a trandafirilor pet imp de vară. Dacă sunt tufe bolnave sau foarte bătrâne, debutul verii – iunie este momentul pentru un demers radical în care se taie complet ramurile, se sapă bine solul, se fertilizează ciotul și se udă abundant. Veți vedea că în circa două săptămâni veți avea lăsatri noi, un punct de plecare pentru o nouă tufa de trandafiri, o tufa regenerată.
Cum acest moment a trecut pentru acest an, aveți grijă la tunderea ”de întreținere” a rozelor. Adică o data pe săptămână trebuie tăiați lăstarii cu flori trecute. Aceste rămurele de trandafir trebuie verificate să fie sănătoase, iar prin scurtarea lor, se aerează și tufa de roze pentru o regenerare ce înseamnă flori mai multe.

4. Fertilizarea estivală a rozelor

Trandafirii trebuie fertilizați undeva după prima înflorire și a adoua. Ideală este o combinație azot-fosfor-potasiu în proportii de aproximativ 30-40-30%. Foarte bun este gunoiul de la păsări dizolvat în apă.

 

Imagine similară

Sursa : Agrointel.ro
Categorii