Remedii naturiste

Inima iti bate cu putere? Cum sa iti micsorezi pulsul fara niciun medicament

 

Inima iti bate cu putere? Iata cum sa iti micsorezi pulsul fara niciun medicament

 

Oamenii care se confrunta cu batai accelerate ale inimii sunt cu 78% mai predispusi la aparitia unor boli de inima.

Daca inima iti bate prea tare atunci cand te odihnesti, inseamna ca s-ar putea sa nu ai o conditie fizica buna, sau ca esti foarte stresat. In plus, daca te confrunti cu un puls ridicat, e necesar sa faci in asa fel incat sa il micsorezi. Aceasta problema apare din cauza stresului si afecteaza, in egala masura, barbatii si femeile.

Pentru a opri aceste senzatii neplacute, iata cateva metode care sa iti vina in ajutor:

Apa rece

Foloseste un recipient cu apa rece in care sa iti bagi fata. Cu cat e mai rece, cu atat e mai bine. Ramai in aceasta pozitie cat de mult poti, intrucat metabolismul iti va fi incetinit, iar nervul vagal, care regleaza ritmul inimii, va fi stimulat. Acest procedeu poarta numele de „reflexul de scufundare” , care este un raspuns al organismului fata de conditiile reci, prin care isi „inchide” unele parti spre conservarea energiei. Acelasi reflex ii ajuta pe oameni sa supravietuiasca pentru mai mult timp in apa rece.

Respiratul adanc

Desi poate parea dificil, respiratul adanc ajuta la reglarea batailor inimii. Inspira cat poti de adanc, apoi expira repede aerul. Daca poti sa te si relaxezi, sa iti incetinesti ritmul activitatilor sau sa te intinzi, atunci exercitiul va fi un real succes. Inspiratul adanc pe caile nazale este deasemenea de mare ajutor in aceste cazuri.

 

Sursa:  Secretele
Categorii