Sfaturi utile

Aflați cum să curățați rapid spatele tigăilor și să le faceți ca noi

 

 

Aflați cum să curățați rapid spatele tigăilor și să le faceți ca noi

 

Se întâmplă adesea să se formeze o crustă neagră pe oalele și tigăile noastre. Acest lucru se întâmplă mai ales când le folosim de ceva timp. Dar se întâmplă și ca ustensilele noi să fie deteriorate după ce au fost puse la fiert. Iată 6 sfaturi pentru a învăța cum să le curățați corect, fără a le deteriora.

1. Oțet și sare
2. Lămâie
3. Ketchup
4. Acid citric
5. Bicarbonat de sodiu
6. Praf de copt

Deosebit de greu de curățat, fundul tigăilor, cratițelor sau oalelor se poate transforma într-o adevărată provocare în bucătărie. Dar de multe ori uităm de fundul acestor ustensile, în contact direct cu căldura sau flăcările. Din fericire, există modalități simple și eficiente de a le repara.

Curățați reziduurile încăpățânate 

1. Oțet și sare

Aliați prin excelență pentru o multitudine de utilizări casnice, oțetul și sarea sunt ingrediente remarcabile în bucătărie. Primul acționează în profunzime pentru a degresa, în timp ce al doilea are proprietăți abrazive pentru a rupe reziduurile.

Pentru a profita de beneficiile lor și a vă face tigăile noi-nouțe, acoperiți partea din spate a recipientului cu sare și pulverizați oțet alb deasupra. Lăsați să acționeze zece minute, apoi frecați bine cu un burete. Un tandem de soc pentru eliminarea crustelor inestetice!

2. Lămâie

Utilă pentru a lupta împotriva mirosurilor neplăcute în bucătărie, lămâia este un citric cu multe avantaje, mai ales în ceea ce privește curățenia. Pentru a curăța partea din spate înnegrită a tigăilor și a altor recipiente, tăiați-o în jumătate și folosiți coaja pentru a curăța petele încăpățânate. Datorită proprietăților sale acide, citricele vor elimina în cel mai scurt timp reziduurile grase. Tot ce trebuie să faci este să freci cu un burete și apoi să clătești. Mic bonus: lămâia se dovedește a fi un dezinfectant excelent!

3. Ketchup

Este un ingredient de uz casnic ciudat care este adesea asociat cu cartofi prăjiți crocanți delicioși. Dar ketchup-ul nu este doar un toping! Acest sos de rosii te poate ajuta în bucătărie datorită acidității sale. Cum să-l folosești? Întindeți un strat generos de ketchup pe baza cratiței sau a oricărui alt vas ars și lăsați timp de o jumătate de oră. Apoi frecați cu un burete abraziv pentru a îndepărta murdăria încrustată. Acest truc este deosebit de eficient pentru vasele din alamă sau cupru.

4. Acid citric

Rapid, ușor și practic, acest truc vă poate economisi mult timp. Pentru a face acest lucru, stropiți partea din spate a tigăii, oalei sau cratiței cu produsul. Lăsați să acționeze aproximativ zece minute, apoi folosiți un burete pentru a îndepărta reziduurile. Tot ce trebuie să faci este să clătești.

5. Bicarbonat de sodiu

Folosit în frumusețe, în bucătărie și chiar pentru a lupta împotriva problemelor de aciditate, bicarbonatul de sodiu este un adevărat cuțit elvețian natural. Pentru a profita de beneficiile sale și a vă face tigăi ca noi, amestecați 2 linguri din acest ingredient cu puțină apă până capătă o consistență de pastă. Întindeți-l pe spatele vasului și lăsați să acționeze timp de 20 de minute. Apoi, luați un burete și frecați pentru a îndepărta murdăria. Virtuțile abrazive ale bicarbonatului de sodiu vor curăța chiar și cele mai încăpățânate reziduuri!

6. Praf de copt

La fel ca și ketchup-ul, praful de copt nu este primul ingredient care ne vine în minte pentru curățarea unei tigăi arse. Dar se dovedește că acest aliat al deserturilor noastre are avantaje surprinzătoare pentru eliminarea petelor și a reziduurilor. Pentru a beneficia, presărați praful de copt pe dosul ustensilului și lăsați-l să acționeze timp de 15 minute. Apoi frecați cu un burete și clătiți. Rezultatul cu siguranță te va uimi.

Oale din aluminiu înnegrite: soluții pentru curățarea lor - IdeiPractice.ro




Categorii