Panificatie

”Kifliki” – cele mai originale și gustoase cornulețe cu gem!

 

 

 

 

”Kifliki” reprezintă un desert demn de toate laudele. Aceste cornulețe fragede, aromate și foarte gustoase îi vor cuceri pe toți. Pregătite după o rețetă austriacă, te cuceresc din prima. Sunt perfecte pentru a fi servite atât în calitate de desert, cât și la micul dejun. Un deliciu pe care gospodinele îl prepară cu drag.

Ingrediente:

– 500 g de făină

– 250 g de unt (rece)

Loading...

– 150 ml de smântână

– zahăr vanilat

– zahăr pudră

– gem de fructe după gust (dens)

Mod de preparare:

1. Cerneți făina într-un bol. Adăugați untul tăiat bucăți și amestecați. Frecați untul cu făina până obțineți o masă fărâmicioasă.

2. Adăugați smântâna și amestecați, până obțineți o masă omogenă și moale. Dacă aluatul este prea dens, mai adăugați smântână. Trebuie să obțineți un aluat moale și elastic.

3.  Redați-i aluatului o formă rotundă și dați-l la frigider pentru cel puțin 1 oră. Cel mai bine e să-l lăsați peste noapte.

4. Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în 3-4 părți. Dacă aluatul est prea tare, lăsați-l la temperatura camerei pentru 30 de minute.

5. Întindeți aluatul într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 3 mm. Dacă e necesar, preventiv presărați suprafața de lucru cu făină.

6. Tăiați blatul în pătrate mici, cu latura de 7 cm. Turnați în mijlocul fiecărui pătrat o linguriță de gem. Rulați aluatul. Lipiți marginile și formați cornulețele.

7. Așezați-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade pentru de 15-25 de minute, până se rumenesc. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Amestecați zahărul pudră cu cel vanilat. Presărați cornulețele cu amestecul obținut.

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii