Inedit

La 20 de ani mă enervam, la 30 de ani mă supăram, la 40 de ani mă întrebam: De ce?” și sufeream. La 50 de ani zâmbesc și spun: “Faceți ce vreți!”

 

 

 

 

Traind inveti sa nu mai dai importanta oricarui nimic sau persoana care te necajeste. Care nu este de acord cu tine. Care are mereu ceva de spus.

Construieşte-ti viaţa nu pe baza a ce ai trăit în trecut, ci pe baza a ce vrei să trăieşti în viitor, foloseşte-ţi imaginaţia şi îndrăzneşte să visezi, trăieşte-ţi viaţa ca şi cum nu ar exista limite.

Fii autentic, fii vulnerabil, ai încredere în tine, trăieşte-ţi viaţa după propriile tale reguli, nu după regulile celor din jur, renunţă la frică şi permite-i iubirii să-i ia locul.

Ceea ce suntem este etern, iar ceea ce avem este temporar. Niciodată nu trebuie să te uiţi în afară pentru lucruri, oameni şi experienţe care să-ţi confirme valoarea.
Niciodată nu îţi lua un barometru al valorii din afara ta, pentru că acest lucru te face sclavul lucrurilor, oamenilor şi experienţelor pe care nu le poţi controla. Gândurile, convingerile, acţiunile şi comportamentele noastre ne influenţează viaţa într-un mod pozititv sau negativ.

Purifică-ţi gândurile, asumă-ţi 100% responsabilitate pentru propria ta viaţă, renunţă la tot ce e toxic în viaţa ta – gânduri, idei, prietenii, obiceiuri, oameni, etc, fii bun cu tine însăţi ca să poţi fi bun şi cu cei din jur, apreciază fiecare experienţă şi fiecare persoană care vine în viaţa ta, bună sau rea.

Cu timpul inveti ca dreptul la fericire nu ti-l poate lua nimeni. Inveti ca ai dreptul să alegi cu cine iti traiesc viata. E dreptul meu sa călătoresc. E dreptul meu să fiu respectat. E dreptul meu să muncesc, e dreptul meu la vacanță, e dreptul meu să fiu tratat corect, e dreptul meu să visez…

Și toate drepturile din lume ar putea fi doar capitole din cea mai importantă materie care ar trebuie studiată în toate Universitățile din lume: dreptul de a fi fericit.

Dreptul la fericire ți-l iei singur. Ceilalți nu trebuie să ți-l dea. Ei trebuie doar să ți-l respecte.

 

Sursa
Categorii