Clatite si Gogosi

Langoși unguresti pufoși și gustoși cu smantana, usturoi si cascaval- Rețetă rapidă, gata în 15 minute

 

 

 

 

Ingrediente:

– 1/2 kg faina

– 50g (un cub mare) de drojdie proaspata

– 500ml lapte

Loading...

– 2 linguri zahar

– o lingurita sare

– 300 ml de smantana (15% garsime)

– 2 linguri ulei

-2 catei de usturoi

– 350 g cascaval clasic

 

Mod de preparare:

In laptele caldut (nu fierbinte), punem drojdia si zaharul, amestecam bine si lasam sa dospeasca 5-10 minute.

Intr-un bol punem faina,  sarea si uleiul si  apoi turnam maiaua de mai sus si framantam un aluat elastic.

Lasam apoi aluatul sa dospeasca cca 1 ora (sau pana isi dubleaza volumul).

Se iau bucati din aluat, se aplatizeaza cu mana in forme rotunde.

Se prajesc pana devin aurii pe ambele parti.

Se rade usturori , dupa gust (mai mult sau mai putin) peste langos ,se pune smantana si cascaval deasupra si se serveste.

 

Pofta buna!




Categorii