Inedit

Legenda curcubeului 🌈

 

 

 

 

├Äntr-o zi, ├«n timp ce Mama Natura ├«┼či vedea de treburi ├«n gr─âdin─â, a auzit voci nervoase. Erau doi dintre copii ei: Soarele ┼či Ploaia, care se certau care este cel mai important pe lume.
ÔÇťEu sunt cel mai importantÔÇŁ striga Soarele. ÔÇťF─âr─â mine, nimic nu ar cre┼čte!ÔÇŁ
ÔÇťNu este adev─ârat, eu sunt cel mai important!ÔÇŁ striga Ploaia. ÔÇťF─âr─â mine, nimic nu ar cre┼čte!ÔÇŁ
Glasurile li se auzeau din ce ├«n ce mai tare ┼či din ce ├«n ce mai r─âstite, fiecare fiind sigur c─â el este cel mai important.

La un moment dat, Mama Natura s-a s─âturat s─â-i vad─â cert├óndu-se ┼či s-a g├óndit s─â le dea o lec┼úie. A trimis Soarele pe o parte a lumii ┼či Ploaia pe cealalt─â.
Cur├ónd a fost pace ┼či lini┼čte din nou, iar Mama Natur─â s-a ├«ntors la treaba ei.
La ├«nceput Soarele ┼či Ploaia s-au sup─ârat c─â au fost desp─âr┼úi┼úi, dar au decis c─â aceasta este ┼čansa prin care fiecare poate demonstra c─â este cel mai important.
Zi după zi, Soarele strălucea pe o faţă a globului, în timp ce pe cealaltă Ploaia continua să cadă.
Dup─â o vreme, pe partea Soarelui totul era uscat, iar pe cea Ploii totul era inundat.
C├ónd ┼či-au dat seama de gre┼čeala f─âcut─â, Soarelui ┼či Ploii li s-a f─âcut ru┼čine. S-au dus ├«napoi la Mama Natur─â ┼či ┼či-au cerut iertare.ÔÇŁ┼×tim acum c─â nici unul nu este mai important dec├ót cel─âlaltÔÇŁ, au spus. ÔÇťAvem nevoie unul de cel─âlalt, iar lumea are nevoie de noi am├óndoi pentru cre┼čterea plantelor si animalelor.ÔÇŁ
Mama Natur─â era fericit─â c─â Soarele ┼či Ploaia ┼či-au ├«nv─â┼úat lec┼úia. Pentru a s─ârb─âtori s-a g├óndit s─â ofere lumii un dar special.
De-a lungul cerului a pictat un arc de cerc din culori minunate: ro┼ču, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo ┼či violet.

ÔÇťLumea are nevoie de voi am├óndoi, copii mei, Soarele ┼či PloaiaÔÇŁ, a spus ea. ÔÇťDe c├óte ori ve┼úi vizita lumea, ├«n acela┼či timp, acest arc de cerc va apare pe cer. C├ónd lumea va vedea curcubeul, va ┼čti c─â voi sunte┼úi ferici┼úi s─â lucra┼úi ├«mpreun─â.ÔÇŁ

Loading...

Nu exista ranguri, toti suntem egali si toti ne dorim iubire iar cel mai inegalabil mod de a o obtine este sa o daruiesti!

 
Categorii