Panificatie

Lipii de casă- rețetă rapidă de lipii fără drojdie

Loading...

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 400 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apă caldă
  • La nevoie mai adăugăm 1- 2 linguri apă sau făină

 

Mod de preparare:

1. Pune într-un castron făina, sarea și praful de copt. Amestecă-le.
2. Adaugă uleiul și amestecă-l cu mâna în faină, până când faina devine un aluat sfărâmicios.
3. Toarnă peste acest aluat apa caldă și amestecă până obții o bilă de aluat, pe care o frămânți 5 minute pe blatul de bucătărie. Aluatul trebuie sa fie de o consistență potrivită, nici prea moale, dar nici prea tare, cât să nu se lipească de blat. La nevoie mai adaugi 1- 2 linguri apă sau făină.
4. După ce l-ai frământat 5 minute învelește aluatul într-o folie alimentara și lasă-l o oră să se odihnească.
5.Împarte aluatul în 15 bile egale și întinde-le cu sucitorul pe blatul pudrat cu foarte puțină făină. Poți face lipiile mai mici sau mai mari, mai groase sau mai subțiri.
6.Coace fiecare lipie într-o tigaie, fără ulei, la foc potrivit, pe fiecare parte.

Pofta buna!

 

Loading...
Loading...




Categorii

Loading...
error: Content is protected !!