Remedii naturiste

Lipsa de magneziu, cauza ascunsă a bolilor. Aproape orice boală cunoscută este asociată cu un deficit de magneziu

 

Lipsa de magneziu, cauza ascunsă a bolilor. Aproape orice boală cunoscută este asociată cu un deficit de magneziu.

 

Deficitul de magneziu este adesea prost diagnosticat, întrucât acesta nu apare în analizele de sânge. Explicația? Pentru că doar 1% din magneziul organismului este stocat în sânge. Cel mai terifiant lucru este că lipsa de magneziu stă la baza celor mai multe boli de care suferim, fără să avem cunoștință de acest lucru.

 

Magneziul – cel mai important mineral pentru corp

După oxigen, apă și alimentele de bază, magneziul este cel mai important element de care corpul nostru are nevoie. Este mult mai important decât calciul, potasiul sau sodiul, și în plus, le reglează pe toate trei. Milioane de oameni suferă de lipsă de magneziu, fără să știe acest lucru.

Aproape orice boală cunoscută este asociată cu un deficit de magneziu. Magneziul este de altfel mineralul cel mai critic și necesar pentru menținerea stabilității electrice a fiecărei celule din organism. Magneziul este necesar pentru creier, pentru producția de enzime specifice detoxifierii, și pentru producerea de energie legată de detoxifierea celulară.

Deoarece deficitul de magneziu este în mare parte trecut cu vederea de medici, milioane de oameni suferă inutil sau sunt tratați cu medicamente scumpe, când simptomele lor pot fi de fapt vindecate rapid și ieftin cu suplimente de magneziu.

 

Lipsa de magneziu – Simptome

Întrucât medicina alopată nu are instrumentele necesare pentru a depista lipsa de magneziu dintr-un organism, fiecare persoană trebuie să învețe să își recunoască propriile semnale. De pildă, setea (chiar și atunci când bem multă apă) poate însemna nu numai o lipsă de apă din corp sau o stare de deshidratare, ci și o lipsă de nutrienți electroliți: magneziu, potasiu, sodiu.

 

Simptome la nivelul musculaturii

Primele simptome ale unui deficit de magneziu pot fi subtile. Cel mai mult magneziu din corp este stocat în țesuturi. De aceea, crampele musculare, durerile de picioare, sau contracțiile musculare pot fi primele semne.

– Pierderea poftei de mâncare
– Greață, vărsături
– Oboseală, slăbiciune
– Perturbarea somnului
– Creșterea nivelul de stres

Deficitul de magneziu poate afecta aproape orice sistem de organe din corp. În ceea ce privește musculatura scheletică, deficitul se poate manifesta prin spasme, crampe, tensiune musculară, dureri musculare, dureri de spate, dureri de gât, senzație de apăsare în piept, respirație scurtă. Pe măsură ce lipsa de magneziu din corp se agravează, pot să apară: amorțeală sau furnicături la nivelul extremităților, convulsii, tulburări de dispoziție, ritm cardiac anormal (palpitații), sau spasme coronariene.

Simptomele care implică afectarea contracției musculaturii netede includ: constipație, spasme urinare, crampe menstruale, dificultăți la înghițire sau un nod în gât, fotofobie, sensibilitatea la zgomot.

 

Simptome la nivelul sistemului nervos

În cazul deficitului de magneziu, sistemul nervos central și periferic este semnificativ afectat. Unul din motivele pentru medicii prescriu milioane de rețete pe an pentru calmarea stărilor de nervozitate, iritabilitate și nervi, este lipsa de magneziu din dietă. Simptomele includ:

– Insomnie, anxietate, hiperactivitate, neliniște, atacuri de panică, agorafobie și iritabilitate premenstruală, amorțeală, furnicături.

 

Simptome la nivelul sistemului cardiovascular

– Palpitații, aritmii cardiace, angină, spasme ale arterelor coronare, hipertensiune arterială sau prolaps de valva mitrală.

 

Sursa: surplusdesanatate
Categorii