Inedit

Locuri si imagini uimitoare unde două ape se întâlnesc, dar nu se amestecă. Video

 

 

 

 

Confluența unor râuri poate părea ceva banal, însă, în anumite cazuri, acest lucru se întâmplă fără ca apele celor două cursuri să se amestece, rezultând o combinație spectaculoasă de culori.

Acest amestec de culori, care indică apele fiecărui curs de apă, apare atunci când fluviile transportă materiale sedimentare diferite, când sunt poluate sau dacă au o vegetație subacvatică diferită.
De exemplu, în Utah, SUA, fluviul Colorado se întâlnește cu apele roșiatice, pline de nămol ale râului Verde.

De asemenea, și fluviul Yangtze împreună cu Jialing oferă un spectacol de neuitat. Culoarea maronie a apelor fluviului Yangtze, cel mai lung din Asia, este cauzată de gradul ridicat de poluare, în timp ce afluentul său, Jialing, cu apele căruia se unește în orașul Chongqing, găzduiește numeroase specii de peștii.

Loading...

În orașul german Passau trei cursuri de apă se unesc, fiecare având o culoare distinctivă. Astfel, râul Ilz, ale cărui ape repezi de munte au o culoare mai deschisă, se întâlnește cu râul Inn și fluviul Dunărea.

Natura este uimitoare și ne demonstrează acest lucru în fiecare zi, prin minunile pe care le întâlnim la tot pasul.

 

Râurile Thompson şi Fraser (Canada)

 

 

Râul Fraser este cel mai lung râu din provincia canadiană Columbia Britanică. Râul Thompson este cel mai important afluent al râului Fraser, iar confluenţa lor arată de-a dreptul spectaculos.

Datorită sedimentelor, râul Fraser are un aspect mai noroios, ceea ce face ca punctul de întâlnire să fie într-un contrast superb.

 

Fluviile Green şi Colorado (SUA)

 

 

Întins pe 7 state americane, fluviul Colorado este recunoscut pentru canioanele sale spectaculoase şi viteza cu care curge. Din acest motiv, este mult mai limpede decât fluviul Verde (Green), care duce o cantitate însemnată de sedimente.

 

Fluviile Ohio şi Mississippi (SUA)

 

 

Diferenţa dintre cele două fluvii este vizibilă din satelit!

Fluviul Mississippi este al patrulea din lume ca debit şi al zecelea ca lungime. Are o culoare mai verde decât fluviul Ohio, care este cel mai important afluent al său.

 

Râurile Alaknanda şi Bhagirathi (India)

 

 

Cele două râuri din Himalaya au o însemnătate deosebită în cultura indiană şi de asemenea în istorie.

Confluenţa lor este într-un contrast deosebit, de o frumuseţe rară!

 

Râurile Rio Negro şi Rio Solimoes (Brazilia)

 

 

 

 

După cum îi spune şi numele – Rio Negro (Râul Negru), acesta are o culoare foarte închisă, dar nu chiar neagră, evident.

Acesta este cel mai important alfuent al fluviului Amazon, iar la confluenţa cu Rio Solimoes s-a creat un adevărat spectacol, cele două râuri curgând fără să se amestece.

 

Râul Jialing şi fluviul Yangtze (China)

 

Imagini pentru 15 locuri unde două ape se întâlnesc, dar nu se amestecă

 

 

Râul Jialing este cunoscut pentru claritatea sa şi pentru faptul că găzduieşte multe vietăţi marine.

Confluenţa cu fluviul Yangtze, care este cel mai mare din China şi chiar din Asia, este într-un contrast total. Importanţa sa istorică şi culturală este deosebită în China. Din nefericire, din cauza poluării, fluviul Yangtze a căpătat o culoare maronie, care nu-i dă un aspect prea plăcut.

 

Râul Mosela şi fluviul Rin (Germania)

 

Astfel arată graniţa naturală dintre Germania şi Luxemburg.

Confluenţa celor două ape este un loc spectaculos, care nu oferă numai privelisti superbe asupra oraşului Koblentz şi asupra celor două râuri, ci care găzduieşte şi Monumentul împaratului Wilhelm I, de 37 de metri înălţime.

 

Râul Drava şi fluviul Dunărea (Croaţia)

 

 

Drava este un afluent al Dunării, iar confluenţa arată superb. Întins pe o lungime de 670 km, Drava se revarsă în Dunăre pe teritoriul Croaţiei.

Dunărea este al doilea ca lungime dintre fluviile Europei (după Volga), fiind singurul ce curge de la vest la est.

Dunărea curge către sud-est, pe o distanță de 2.858 km, până la Marea Neagră. La vărsarea fluviului în Marea Neagră s-a format Delta Dunării.

Dunărea este un important drum fluvial internațional, curgând prin 10 țări, după cum ştim cu toţii.

 

Confluenţa dintre Ilz, Dunăre şi Inn (Germania)

 

 

Imagini pentru 15 locuri unde două ape se întâlnesc, dar nu se amestecă

 

Punctul de confluenţă din Passau, Germania, dintre cele 3 ape curgătoare este de-a dreptul uimitor! Se pot vedea cu cu ochiul liber cele trei tipuri de ape, care se reunesc, creând un peisaj superb.

 

Râurile Aragvi Alb și Aragvi Negru (Georgia)

 

 

După confluenţă, cele două râuri formează râul Aragvi, putându-se observa culorile diferite de-a lungul cursului.

 

Fluviul Ron şi râul Arve (Elveţia)

 

 

Ronul pornește în lungul său drum (812 km) ca efluent al ghețarului Rhône în Cantonul Valais la o altitudine de aproximativ 2.150 m. Este al treilea fluviu din Europa, fiind mult mai limpede decât râul Arve, cu care se întâlneşte în Geneva

 

.Imagine similară

 

Întâlnirea dintre Râul Mississippi și Golful Mexic

 

Imagini pentru 15 locuri unde două ape se întâlnesc, dar nu se amestecă

Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic

 

Imagine similară

 

Locul de întâlnire dintre două oceane

 

Deşi această minunăţie a naturii este pusă de unii credincioşi în baza religiei şi a unor pasaje din Coran, oamenii de ştiinţă au afirmat că este vorba despre un haloclin, ceea ce înseamnă că salinitatea apei variază pe verticală, fapt care duce la schimbarea culorii văzută de la suprafaţă.

Apele se amestecă, dar procesul este mai lent decât de obicei.

 

Imagine similară

 

Sursa: CeSpun.Eu loon.ro
Categorii