Bauturi

Siropul de arțar este un îndulcitor alternativ sănătos și bogat în minerale, reduce riscul cancerului sau diabetului și îmbunătățește aportul de minerale în organism

 

 

Siropul de arțar este un îndulcitor alternativ sănătos și bogat în minerale, reduce riscul cancerului sau diabetului și îmbunătățește aportul de minerale în organism

 

Siropul de arțar de cea mai bună calitate provine din Canada, în special din regiunea Quebec. Arțarii din care se extrage seva care va fi transformată mai târziu în sirop cresc de obicei în regiunile nordice, cei din zonele mai temperate fiind utili mai degrabă în industria lemnului.

Siropul de artar este un produs surprinzător de sănătos, care a venit în Europa datorită descoperirii Americii, triburile indiene locale au făcut-o în cantități mari. Spre deosebire de cartofi, dovleci și porumb, siropul de arțar nu este la fel de popular în Europa și Asia, precum este în Canada. Motivul pentru aceasta este complexitatea colectării și prepararea siropului, dar beneficiile acestui produs au atras atenția la nivel mondial.

În prezent, cea mai mare parte a producției mondiale de sirop de arțar este concentrată în Canada. Acesta este un produs național american care este foarte popular în patria sa. Siropul se adaugă în produse de patiserie, clătite și napolitane udate, se prepară băuturi și diverse feluri de mâncare. Frunza de arțar este înfățișată pe steagul țării.

Din ce este făcut siropul de arțar?

Siropul de arțar este obținut din seva de copac. Nu toate soiurile de arțar sunt potrivite pentru producția sa.Doar arțarii roșii, zahăr, negru și holly conțin o cantitate suficientă de zahăr în suc.

În funcție de perioada în care este recoltat, siropul de arțar se împarte în categoriile A, B sau C. Acest lucru nu este un indicator al calității, însă este bine de știut că siropul de grad A este recoltat la începutul primăverii și necesită eliminarea prin fierbere a 20 de litri de apă pentru un litru de sirop pur. Cel de grad B sau C este recoltat mai spre sfârșitul primăverii și conține mai multă apă, de aceea necesită o fierbere mai îndelungată. Prin eliminarea unei cantități mai mari de apă, vâscozitatea crește, culoare devine mai închisă, aroma mai puternică și conținutul nutrițional mai bogat.

Conține o mulțime de minerale și vitamine:

  • calciu;
  • magneziu;
  • mangan;
  • fier;
  • cupru;
  • seleniu;
  • zinc;
  • Vitaminele B

Siropul conține, de asemenea, antioxidanți similari cu cei găsiți în semințele de in, vinul roșu și fructele de pădure proaspete.

Consumul regulat al mai multor lingurițe de sirop de arțar ajută la prevenirea răcelilor, loviturilor, atacurilor de cord, depresiei și oboselii cronice. Utilizarea siropului pancreatic ajută la prevenirea diabetului.

Sirop de arțar: beneficii și prejudicii:

  • întărește sistemul imunitar;
  • reduce riscul de cancer;
  • crește potența;
  • opri dezvoltarea aterosclerozei și diabetului;
  • îmbunătățește funcția inimii.

Siropul conține puține purine și oxalați, deci nu provoacă alergii. Acest lucru îl face util pentru persoanele cu tulburări metabolice, care trăiesc în condiții nefavorabile pentru mediu și care lucrează în industrii periculoase.

Sucul colectat conține mai mult de 95% apă. Se evaporă timp de câteva ore pentru a obține un sirop gros. Din 40 de litri de materie primă se obține doar 1 litru de dulce sănătos. Zaharul nu se adaugă niciodată în siropul natural.

Siropul de arțar este bogat în minerale ca magneziu, calciu sau zinc, un lucru foarte important având în vedere că majoritatea alimentelor de azi suferă de un deficit de minerale din cauza sărăcirii solurilor și agriculturii intensive. În acest sirop se găsesc și mulți compuși polifenolici sau antioxidanți cu numeroase beneficii pentru sănătate, unii având rol anticancerigen iar alții făcând ca siropul de arțar să fie recomandat în cantități moderate chiar și pre-diabeticilor.

Așa cum reiese dintr-un studiu condus de dr. Keiko Abe de la Universitatea din Tokio siropul de arțar pur stimulează funcția hepatică, șoarecii hrăniți cu sirop de arțar înregistrând o funcționare a ficatului mai bună decât cei hrăniți cu înlocuitori pe bază de zahăr.

Consumul de sirop de arțar pe post de îndulcitor promovează o stare de sănătate mai bună, reduce riscul cancerului sau diabetului și îmbunătățește aportul de minerale în organism.

Cum să alegi siropul de arțar?

Pentru a alege un adevărat sirop de arțar, trebuie să analizați cu atenție eticheta, care conține informații despre compoziția produsului.

Atunci când alegeți un produs, puteți întâlni un fals.

În siropul natural nu trebuie să existe conservanți, coloranți, arome și alți excipienți. Dacă în compoziție există zahăr obișnuit, acesta nu mai este un produs natural, ci apa dulce obișnuită, care se vinde sub pretextul siropului de suc de arțar.

Pentru a gusta, puteți determina calitatea siropului prin gustul său moale de lemn, consistența transparentă și vâscoasă, care amintește de mierea lichidă.

 Sursa




Categorii