Bauturi

Macerat de propolis, usturoi și miere de albine – O cură cu acest amestec are beneficii incredibile pentru sănătate

 

 

Macerat de propolis, usturoi și miere de albine – O cură cu acest amestec are beneficii incredibile pentru sănătate

 

Având în compoziția sa trei dintre cele mai puternice alimente cu efecte terapeutice, cura cu macerat de propolis, usturoi și miere de albine este folosită pentru o gamă largă de afecțiuni, printre care se numără ateroscleroza, arterita, tromboflebita, hipertensiunea, sensibilitatea mărită la frig, cancerul, imunitatea scăzută, infecțiile virale, profilaxia gripei, dezechilibre endocrine, debilitate, astenie, reumatism, impotența vasculară.

Prepararea maceratului are mai multe faze. În prima etapă, se prepară tinctura de usturoi de 60%. Se dau prin mașina de tocat 600g de usturoi și se adaugă într-un litru de alcool de 90-95º, lăsându-se la macerat timp de o săptămână, într-un recipient din sticlă, închis ermetic, folosindu-se mai apoi, doar lichidul curat, de după decantare.
În cea de-a doua etapă, se prepară tinctura de propolis: la 100 ml alcool de peste 80º se adaugă 20g propolis, amestecul introducându-se într-un vas care se încălzește la 30-35º C, amestecând bine. Această procedură se repetă zilnc, timp de o săptămână, după care se lasă la decantat, folosindu-se doar lichidul curat.

În cea de-a treia etapă, cele trei ingrediente se amestecă, în următoarele proporții: 62% tinctura de usturoi, 32% miere de albine (de preferinţă cea de salcâm, deoarece conţine o cantitate mare de flavonoide, cu acţiune hipotensivă şi diuretică) şi 6% tinctura de propolis.

În ultima etapă, acest amestec se poate personaliza în funcție de afecțiune, adăugându-se pentru:

hipertensiunea atrerială – tinctură 10% din flori şi frunze de păducel, talpă gâştei şi frunze de mesteacăn, în părţi egale. Adăugarea acestei tincturi în preparatul de bază se face în proporţie de 10 la sută.
insuficiența cardiacă – tinctura 10% din frunze de lăcrămioare sau ruscută de primăvară, adăugată 20% în preparatul de bază.
cardiopatia ischemică și arterită – tinctura 10% din flori și frunze de
păducel și coajă de salcie, în părți egale, care se adaugă 10% în remediul de bază
astmul bronșic și emfizemul pulmonar – tinctura 10% din isop, unguraș, cimbru de cultură și frunze de mătrăgună sau laur vulgar, în părți egale, adăugate remediului de bază în proporție de 30%.
insuficiența tiroidiană – tinctura 10% din salată de mare sau semințe de schinduf, combinată cu tinctura de iod 1%, câte 10 picături la fiecare linguriță de semințe, care se adaugă preparatului de bază în proporție de 40%.
hemoroizi, varice și flebită – tinctura 10% din scoarță de castan sălbatic, flori de coada șoricelului și muguri de plop negru, în părți egale, adaugate maceratului în proporție de 30%.
Preparatul final astfel obținut se administrează sub formă de picături diluate în aproximativ 100 ml de ceai sau apă, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale sau între mese, după schema de mai jos:

Cura este contraindicată persoanelor care suferă de hipotensiune, gastrită, enterită, colită de fermentație, boli pulmonare însoțite de tuse seacă, femeilor însărcinate, celor care urmează să fie supuși unei intervenții chirurgicale le este recomandat să nu consume usturoi cu 10 zile înainte de operație pentru că acesta încetinește cicatrizarea.

De asemenea, usturoiul interacționează cu o gamă largă de medicamente și tratamente naturiste, de accea trebuie să cereți acordul medicului specialist înainte de a începe această cură.

 

Sursa




Categorii