Preparate din Peste

Macrou copt în pungă – o cină deosebit de delicioasă, cu minim efort!

 

 

Macrou copt în pungă – o cină deosebit de delicioasă, cu minim efort!

 

Vă prezentăm o rețetă de macrou delicios la cuptor. Într-un timp record și cu minim efort obțineți o cină savuroasă, perfectă pentru întreaga familie. Peștele se obține atât de fin, aromat și suculent, încât acesta cu siguranță va deveni unul din felurile de mâncare preferate. Obțineți o adevărată capodoperă culinară din doar 2 ingrediente și condimente.

 

Ingrediente:

-2 macrouri

-2 linguri de ketchup

-2 linguri de maioneză (sau maioneză de casă)

-1 ceapă

-1/2 de lămâie

-sare

-piper negru măcinat

Mod de preparare:

1. Decongelați peștele la temperatura camerei. Îndepărtați capul, coada și înotătoarele.

2. Tăiați peștele bucăți mai mici, cu lățimea de aproximativ 3 cm. Îndepărtați măruntaiele și spălați bine peștele. Este mai simplu să curățați peștele când acesta nu este decongelat până la sfârșit.

3. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele (cât mai subțire).

4. Așezați peștele într-un bol. Adăugați ketchup-ul, maioneza și sucul de lămâie. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați și lăsați peștele să se marineze timp de 30 de minute.

5. Așezați ceapa în punga de copt, formând un strat uniform în interiorul acesteia. Așezați peștele pe ceapă. Legați bine punga și așezați-o pe o tavă de copt.

6. Coaceți peștele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Cu 10 minute înainte ca peștele să fie gata, tăiați punga și întoarceți peștele la cuptor, să se rumenească.

 

Pofta buna!

 
Categorii