Povesti de viata

Mai periculos decât omul rău, este omul care se preface că e bun

 

 

Mai periculos decât omul rău, este omul care se preface că e bun

 

 

 

Cu toții am dat, de-a lungul vieții, de oameni care ne zâmbeau în față și ne vorbeau de rău pe la spate, care se purtau frumos exclusiv cu persoanele care le erau superioare din punct de vedere ierarhic. De asemenea, toți am întâmpinat, la un moment dat, dificultăți în a realiza dacă un om este cu adevărat de bună credință sau, dimpotrivă, este fals până în măduva oaselor.

Să citim oamenii din prima – cum să nu ne dorim asta, ca să nu ne mai lăsăm înșelați de către cei de rea credință din jurul nostru? Dacă vrei ca de acum înainte să nu te mai lași păcălită niciodată, iată câteva indicii care te învață să distingi cu ușurință oamenii buni, sinceri și reali, de cei falși, egoiști și mincinoși.

Oamenii buni sunt buni și atât.
Ei nu se lăuda cu ceea ce fac și nici cu ceea ce au, nu ajută doar pentru a fi ajutați, nu se joacă de-a prietenia și nici nu sar gardul demnității doar pentru a fi în centrul atenției.
Oamenii buni nu se răzbună și nu se leapădă de tine ca de un gunoi atunci când nu le mai ești folositor. 
Oamenii buni nu își însușesc singuri această calitate, ea fiindu-le atribuită de către ceilalți, în semn de prețuire pentru faptele lor.
Oamenii buni sunt buni și atât.

 

 
Categorii