Bauturi

Medicii recomandă cateva băuturi eficiente pentru scăderea tensiunii arteriale. Te vor face să te simți mai bine

 

 

Medicii recomandă cateva băuturi eficiente pentru scăderea tensiunii arteriale. Te vor face să te simți mai bine

 

 

Hipertensiunea arterială este o afecțiune periculoasă, avertizează medicii. Ea pune o presiune crescută asupra inimii și vaselor de sânge. Dacă nu este tratată, pot apărea consecințe grave asupra sănătății, spun medicii.

Câteva băuturi pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Deci, experții sfătuiesc să bei suc de rodie. Este bogat în taninuri și are proprietăți antioxidante puternice. Studiile arată că antioxidanții au un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale și a inimii.

Ceaiul din flori de hibiscus este benefic si in combaterea hipertensiunii, spun medicii. Ingredientul din băutură este, de asemenea, bogat în antioxidanți. Potrivit medicilor, produsul este capabil să scape de excesul de colesterol. În plus, un studiu recent a confirmat că consumul zilnic de ceai de hibiscus timp de șase săptămâni a redus tensiunea arterială la adulții cu hipertensiune arterială.

Kombucha, sau kombucha, conține probiotice care susțin echilibrul bacteriilor benefice din sistemul digestiv. De asemenea, băutura poate stimula imunitatea și starea de spirit, spun medicii. Potrivit acestora, probioticele pot îmbunătăți indicatorii tensiunii arteriale și o pot reduce semnificativ.

Oamenii de știință au descoperit că produsul nu afectează tensiunea arterială pe termen scurt. Cu toate acestea, utilizarea sa pe termen lung a demonstrat un efect tangibil.

Sucul de roșii nesărat poate ajuta persoanele cu hipertensiune arterială și niveluri de colesterol. O astfel de concluzie bazată pe rezultatele studiului a fost făcută de oamenii de știință de la Universitatea Medicală din Tokyo.

Suc de sfeclă. Sfecla conține oligoelemente pe care organismul le transformă în nitriți și oxid nitric (NO) activi biologic. În organism, ele relaxează și dilată vasele de sânge. Conținutul de nitrați al sucului de sfeclă roșie este principalul motiv pentru scăderea tensiunii arteriale. Cercetările publicate în Biblioteca Națională de Medicină din SUA au descoperit că tensiunea arterială a scăzut în 24 de ore la persoanele care au luat tablete de nitrați, precum și la persoanele care au băut suc de sfeclă.

Suc de rodie. Sucul de rodie este, de asemenea, bogat în potasiu și alți nutrienți sănătoși pentru inimă și are o activitate antioxidantă de trei ori mai mare decât ceaiul verde sau vinul roșu. Și o revizuire din 2017 a studiilor validate clinic a constatat că consumul regulat de suc de rodie poate scădea semnificativ tensiunea arterială.

 

Sursa
Categorii