Inedit

Motivul pentru care suflăm în lumânările de la tort, pe care mulți nu-l cunosc!

 

 

 

 

Întotdeauna aniversările sunt un motiv de mare bucurie, însă câți dintre noi ne-am întrebat vreodată care este motivul pentru care suflăm în lumânările de pe tort? Iată care este adevărata istorie…

Un tribut plătit de greci zeiței Artemis

Unul dintre lucrurile mult așteptate la o aniversare este tortul, pentru că ne gândim că odată ce ne vom sulfa în lumânări și ne vom pune o dorință, aceasta are toate șansele să se împlinească.

Ulterior, vin cadourile și distracția alături de familie și prieteni. Cât privește originea suflatului în lumânările de pe tort, aceasta se pare că provine din timpurile romanilor.

Însă și grecii au avut din cele mai vechi timpuri obiceiul de a sufla în lumânările aniversare. Desigur, au avut și un motiv bine întemeiat și anume acela de a plăti un tribut zeiței lunii, Artemis.

De aici se pare că vine și forma tortului, rotund, ca să reprezintă luna, lumânările fiind puse pe acesta tocmai pentru a reprezenta reflexia lunii.

Tradiția lumânărilor de pe tort se păstrează și la nemți. Se crede că primul care a avut un tort la fel de mare ca și cuptorul în care a fost copt, cu găuri uriașe în care se găseau înfipte lumânări, ar fi fost contele Ludwig Von Zinzindorf în anul 1746.

Tot nemții au fost cei care au avut o altă sărbătoare prin anii 1700 de la care nu lipseau torturile cu lumânările aniversare.

 

Sursa: Secretele
Categorii