Ingrediente:
- mere – 3-4 buc.;
- făină – 4 linguri;
- ouă – 2 buc.;
- zahăr – 4 linguri;
- praf de copt – linguriță;
- vanilie.
Mod de preparare:
Spargeți 2 ouă de găină într-un bol adânc. Adăugați zahărul și vanilia, amestecați cu un tel.
Adăugați 4 linguri de făină și folosiți din nou telul. Adăugați o linguriță de praf de copt și amestecați.
Folosind un curățător de cartofi, tăiați merele în felii subțiri. Combinați toate ingredientele împreună.
Ungeți tava de copt cu unt și tapetați-o cu hârtie de copt. Așezăm piesa de lucru și o apăsăm ușor.
Coaceți la cuptor la 180 de grade timp de 40 de minute. După ce este gata, se lasă la rece timp de 4 ore.
Îl scoatem din formă și ne bucurăm.
Dacă doriți, puteți întinde gem deasupra.
Pofta buna!