Checuri

Negresă cu ciocolată, brânză și zmeură

 

 

Negresă cu ciocolată, brânză și zmeură

 

 

Ingrediente:

Blat de ciocolata 

  • 200 g ciocolata cu 52% sau 70 % cacao
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • 5 oua
  • 200  g faina
  • un plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • putina sare

Crema de branza 

  • 700 g branza de vaci (nu recomand de casa, e mai ok cea cumparata, e mai cremoasa)
  • 180 g zahar
  • 3 oua
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri zeama lamaie sau lime

In plus

Loading...
  • 200 g zmeura

 

Mod de preparare:

blat de ciocolata

Topeste untul impreuna cu ciocolata pe baie de abur. Omogenizeaza si lasa la racit.

Mixeaza ouale cu putina sare, esenta si zaharul, pentru cel putin 5 minute. Compozitia trebuie sa-si dubleze volumul initial, sa devina cremoasa si fina.

Peste oua toarna in fir subtire amestecul de ciocolata si mixeaza la treapta cea mai mica pentru cateva secunde, pana la omogenizare.

Cerne deasupra amestecului faina, impreuna cu cacaua si praful de copt.

crema de branza

Omogenizeaza aluatul cu miscari usoare, de jos in sus.

Pune branza de vaci, zaharul, aromele si ouale intr-un bol. Introdu un blender vertical si paseaza compozitia pana cand devine fina, cremoasa si omogena. Adauga putina coaja rasa de lamaie si 2 linguri suc de lamaie.

Asamblare Negresa cu ciocolata branza si zmeura

Pregateste o tava cu dimensiunile 25×35 cm si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.

Toarna 2/3 din compozitia de ciocolata si intinde uniform.

Deasupra pune, lingura cu lingura, crema de branza.

Presara apoi bobite de zmeura – congelata sau proaspata, apoi pune lingura cu lingura aluatul de ciocolata ramas.

Cu ajutorul unei lingurite amesteca compozitiile la suprafata (nu mergi cu lingurita pana la fundul tavii) pentru a da un aspect marmorat.

Introdu tava in cuptorul pe care l-ai preincalzit din timp si coace negresa cu ciocolata branza si zmeura pe treapta a doua,  la 170 grade, pentru aproximativ 50 de minute, Cand introduci varful unui bat de frigaruie in prajitura, acesta trebuie sa iasa curat, fara aluat.

Lasi sa se raceasca bine, abia apoi o poti portiona.

negresa cu ciocolata branza si zmeura - 8

negresa cu ciocolata branza si zmeura - 6

 Sursă




Categorii