Credinta

O femeie a reusit să-și salveze căsnicia făcând un lucru simplu la care nu se găndise vreodată

 

 

 

 

O femeie implicată în tot felul de evenimente mondene, al cărui soț la rându-i era dedicat muncii, a simțit la un moment dat ca acesta se îndepărta pe zi ce trece de ea.

Avuseseră un mariaj fericit apoi, fără să-și dea seama, legătura care îi unea înainte s-a destrămat. Mai mult, a aflat că pe soțul ei îl interesa o altă femeie. Și-a perdut firea, ba chiar a avut o criză nervoasă.

Primul gând a fost să stea de vorbă cu duhovnicul ei și asta a și făcut. Cu abilitate, acesta a îndrumat conversația către persoana ei. Astfel, femeia a recunoscut că e o gospodină lamentabilă și că devenise egoistă, arțăgoasă, cicălitoare.

Apoi a mărturisit că nu s-a simțit niciodată egală cu soțul său. Se credea inferioară lui, incapabilă de a concura cu el pe plan social și intelectual. Așa că a considerat de cuviință să adopte o atitudine antagonistă care s-a manifestat prin capricii și critici severe.

Pastorul și-a dat seama că femeia era mai talentată, mai capabilă și mai fermecătoare decât lăsa să se vadă. I-a sugerat să se considere capabilă și atrăgătoare.

De aici, urmează partea cea mai interesantă, “cheia” cu care femeia a reușit să-și salveze căsnicia.

“Dumnezeu e proprietarul unui salon de frumusețe”, a glumit pastorul respectiv, iar “credința este cea care înfrumusețează chipul unei persoane, îi oferă farmec și îndemânare.”

Femeia a mai fost învățată să se roage, să creeze imagini spirituale, să-și întipărească în minte momentul în care vechea prietenie dintre soți se va relua. De asemenea, să vizualizeze bunătatea soțului și să-și închipuie că armonia îi va cuprinde pe ambii.

Foarte important este că femeia trebuia să păstreze această imagine de ansamblu cu multă credință. În caz contrar, nu ar obține niciun rezultat. Practic, omul bisericii o pregătea pentru o victorie personală de o mare însemnătate.

În tot acest timp, soțul a anunțat-o că vrea să intenteze divorț. Simțindu-se stăpână pe sine, a răspuns cu calm că este de acord, dacă el dorea despărțirea. Doar l-a rugat să amâne totul, timp de 90 de zile, fiindcă divorțul este ceva definitiv.

“Dacă, după 90 de zile, tot vei dori să divorțezi, voi coopera cu tine”, i-a mai spus femeia cu același calm de la început. Bărbatul a rămas surprins, deoarece era obișnuit ca ea să aibă o criză de isterie.

El a ieșit în toate serile ce au urmat discuției, ea a rămas mereu acasă, imaginându-și că el stă în vechiul lui fotoliu. El nu era acolo, dar ea, așa cum o învățase pastorul, putea să-l vadă odihnindu-se și citind, relaxat, ca pe vremuri.

Își mai închipuia că joacă golf cu el, că se plimbă împreună ca altădată, păstrând cu mare încredere imaginile. Surpriza mare a fost când într-o seară el chiar s-a așezat in fotoliu. Ea l-a privit de două ori, ca să se asigure că imaginea este reală și nu mentală.

Mai ieșea din când în când seara, dar își petrecea din ce în ce mai multe seri acasă, în fotoliul obișnuit, unde citea ca altădată. Într-o după-amiază însorită de sâmbătă, el a întrebat-o dacă nu vrea să joace o partidă de golf.

Zilele s-au scurs într-un mod plăcut, până când ea și-a dat seama că trecuseră cele 90 de zile și i-a reamintit asta lui Bill (așa îl chema pe soțul ei).

Bill nu înțelegea la ce se referea soția, vorbind despre 90 de zile, după care ea a adăugat: “Cum, nu-ți duci aminte? Am convenit o amânare de 90 de zile până la divorțul nostru, iar astăzi s-a împlinit termenul.”

El a privit-o o clipă, apoi s-a ascuns în spatele ziarului său, spunând: “Fii serioasă. Nu m-aș putea descurca fără tine. De unde ți-a venit ideea că aș putea vreodată să te părăsesc?”

Deducem că așa-numita formulă s-a dovedit un mecanim deosebit de puternic. Femeia s-a rugat, și-a imaginat, iar rezultatul căutat nu a întârziat să se înfăptuiască.

Puterea rugăciunii a rezolvat și problema ei și a lui!

 

Sursa: Secretele.com
Categorii