Preparate din Peste

O gospodină din Rusia m-a învățat să marinez peștele în acest mod. O rețetă excepțională!

 

 

O gospodină din Rusia m-a învățat să marinez peștele în acest mod. O rețetă excepțională!

 

 

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de macrou în marinadă, numit ”Sagudai”. Denumirea Sagudai, de fapt, nu este un fel de mâncare, ci o modalitate de a găti peștele, popular printre popoarele nordice ale Rusiei. În acest mod, de obicei, se pregătește o gustare din somon proaspăt sau alt pește roșu. Dar nu există mereu posibilitatea de a găti această gustare din pește roșu și gospodinele istețe s-au priceput să gătească Sagudai de macrou. Este de asemenea o gustare delicioasă, aromată și picantă.

 

Ingrediente:

– 3 pești macrou

– 3 linguri de sare

– 0,5 pahar de ulei vegetal

– 1 pahar de apă

– 5 boabe de piper negru

– 5 cepe

– 1 lingură de zahăr

– 0,5 pahar de oțet

– 1 legătură de mărar proaspăt

– 2 frunze de dafin

 

Mod de preparare:

1. Dezghețați macroul, dar nu complet. Eviscerați peștele, îndepărtați cozile și capul. Tăiați macroul bucăți.

2. Curățați ceapa și tăiați-o rondele. Spălați verdeața, zvântați-o, folosind un prosop de hârtie și tăiați-o mărunt. Combinați ceapa și mărarul într-un bol. Amestecați legumele.

3. Amestecați într-o farfurie mai adâncă sarea cu zahărul.

4. Luați un borcan și spălați-l (sau un bol).

5. Așezați macroul într-un singur strat la fundul borcanului, apoi potriviți-l cu amestecul de sare și zahăr. Acoperiți stratul de pește cu ceapă și mărar (într-un singur strat). Deci, procedați similar cu ingredientele rămase, până veți umple vasul.

6. Amestecați într-o cratiță apa cu uleiul vegetal și oțetul. Amestecați marinada. Turnați marinada în borcanul cu pește și adăugați boabele de piper negru și frunzele de dafin.

7. Acoperiți borcanul cu capac de plastic și dați-l la frigider pentru 6 ore. Serviți deliciul aromat, ușor picant și foarte gustos, alături de niște cartofi fierți sau prăjiți.

Poftă bună!

 
Categorii