
V-ați plictisit de clasicul piure de cartofi? Transformați-l într-o budincă! Vă prezentăm o rețetă delicioasă și simplă pe care veți dori să o preparați tot mai des. Este atât de delicioasă, că veți dori porție dublă. Dacă vă doriți un ospăț de zile mari, atunci alintați-vă familia cu această budincă delicioasă.
Ingrediente:
| 1 kg | Cartofi |
| 240 g | Mozzarella |
| 100 g | Parmezan |
| 2 bucăți | Ouă |
| 60 g | Unt |
| 150 g | Șuncă |
| 1 linguriță | Sare |
| 1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
| 1 lingură | Pesmet |
Mod de preparare:
- Puneți cartofii la fiert în apă cu sare și lăsați-i să fiarbă până sunt gata. Scoateți cartofii, lăsați să se răcească, îi decojiți de coajă și faceți cartofi piure, adăugați untul și amestecați bine până obțineți un piure de cartofi.
- Apoi adăugați mozzarella și șunca tăiate cubulețe, ouăle, 50 g de parmezan și asezonați cu sare și piper. Amestecați bine până obțineți o masă omogenă.
- Ungeți cu unt un vas termorezistent cu dimensiunea ( 22 cm) și presărați cu pesmet. Puneți piureul obținut în tavă, nivelați bine și presărați cu restul de parmezan. Coaceți budinca la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 20 de minute, până capătă o crustă aurie.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!

Sursa: YouTube













