Sfaturi utile

O modalitate eficienta de a scapa de toti gandacii din casa!

 

 

 

 

Exista foarte multe produse contra gandacilor pe piata, insa cele mai multe au dezavantaje: gandacii dispar temporar, insa dupa o scurta perioada, un miros neplacut ramane in casa, iar produsele chimice sunt periculoase pentru sanatatea oamenilor si a animalelor.
S-a gasit insa modul de a scapa de gandaci, fara repercursiuni.

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

Ia un galbenus crud si pune 30-50 de grame de pudra de acid boric peste el.

Amesteca pana cand compozitia devine omogena. Din aceasta, fa niste bilute cu diametrul de 1 cm.

Asteapta pana cand se usuca ( aproximativ o ora) si pune-le prin casa, in locurile vizibile si in colturi.

Acorda atentie bucatariei si baii. Nu uita ca locurile trebuie sa fie vizibile, nu din punctul tau de vedere, ci al gandacilor: parti ale rafturilor, colturi, dulapuri, sifoniere si orice alt loc care iti mai trece prin cap.

Gandacii nu vor simti biluta de borax, insa cu siguranta vor iesi din curiozitate. O vor atinge cu mustata, si chiar daca nu va muri imediat, nu va mai putea sa ii avertizeze pe ceilalti gandaci despre prezenta unui dusman; acest lucru nu se va intampla din cauza ca modul de comunicare dintre aceste insecte nu este destul de avansat, ci pentru ca bilutele de borax le vor opri orice miscare.

Aceste bilute sunt absolut inofensive pentru oameni si animale, asa ca nu te supui niciunui risc imprastiindu-le prin casa, pe langa copii, pisici ori catei.

Cu cat mai aproape vin de bilute, cu atat mai repede se imbolnavesc. Nu uita ca astfel de vietati sunt nocive, iar tu te poti imbolnavi in urma contactului cu o astfel de creaturi.

La inceput, vei avea impresia ca gandacii nici nu sesizeaza capcana ta, insa dupa 3-4 saptamani va trebui sa cureti in fiecare zi cantitatile enorme de gandaci morti ( asta in cazul in care aveai multi).

Dupa asta, gandacii vor disparea!

Daca dupa 6 luni mai apar gandaci, acest lucru este urmarea depunerii de oua ale femelelor gandac. Metoda de anihilare este aceeasi.

Uneori, gandacii se pot raspandi si prin vecini, unde se incearca starpirea lor. Chiar daca aceste insecte incearca sa fuga de acolo, spre caminul tau, nu te ingrijora cat timp bilutele sunt la locul lor.

Acidul boric nu este o substanta toxica, fiind folosit la dezinsectie; 3% din acidul boric este acidi boric, o solutie de spalare a ochilor. Daca nu gasesti pudra de acid boric, care se vinde in orice farmacie, foloseste solutia de 3% acid boric, care se vinde tot in farmacii, la un pret rezonabil.

 

Sursa
Categorii