Remedii naturiste

O oglindă a stării corpului tău: 8 puncte de presopunctură pentru tratamentul bolilor de inimă, gastrita, ulcer, stres

 

 

O oglindă a stării corpului tău: 8 puncte de presopunctură pentru tratamentul bolilor de inimă, gastrita, ulcer, stres

 

Potrivit practicienilor în reflexologie, aplicarea atingerii și presiunii corecte în punctele mâinilor poate activa și restabili sănătatea altor părți ale corpului, inclusiv organelor interne. De exemplu, reflexologia poate fi o opțiune excelentă dacă vă simțiți obosit sau fără energie.

Fiecare dintre noi are puncte pe mână, datorită cărora putem controla durerea în diferite părți ale corpului. Ce este un punct biologic activ pe braț? În presopunctură, unele puncte de pe mâna noastră sunt considerate cele mai sensibile părți ale corpului. Aceste puncte ajută la ameliorarea durerii, la echilibru și la îmbunătățirea sănătății în întregul corp. Fanii reflexologiei susțin că există beneficii uriașe ale masajului acestor puncte. Dar, în ciuda popularității lor, reflexologia și presopunctura nu sunt practici bine studiate.

 8 puncte importante de presiune pe braț

  • puncte de presiune pe braț
  • Puncte pe degete
  • Punct de presiune la încheietura mâinii
  • Presopunctura
  • puncte de presopunctură

Trebuie făcute mult mai multe cercetări pentru a încerca să reducă durerea și să promoveze relaxarea corpului.

Puncte de presiune pe braț

Deci, există opt puncte de presiune importante doar pe braț. Cunoscându-le pe toate și folosind corect informațiile, vă puteți îmbunătăți sănătatea și scăpa de unele tipuri de durere.

Punctul de presiune al inimii (7)

8 puncte de presiune pe mână: o oglindă a stării corpului tău

Acest punct se află în pliul încheieturii tale. Mai exact, punctul este situat aproape pe os în spațiul dintre degetul mic și presupusa brățară.

Reflexologii spun că dacă apăsați ușor pe acest punct, puteți reduce simptomele de anxietate, anxietate, puteți scăpa de insomnie, palpitații și depresie.

Meridianul intestinului subțire (3)

8 puncte de presiune pe mână: o oglindă a stării corpului tău

Punctul de presiune al intestinului subțire 3 este situat pe partea exterioară a mâinii (la marginea chiar). Adică zona de sub degetul mic.

Se crede că presiunea asupra acestui punct reduce durerea de gât, urechi și durerile de cap care apar în partea din spate a capului.

Meridianul pulmonar

8 puncte de presiune pe mână: o oglindă a stării corpului tău

Uită-te la mână. Puteți localiza cu ușurință punctul meridianului pulmonar, care trece de la vârful degetului mare de-a lungul dosului mâinii și se termină chiar sub cutele încheieturii mâinii.

Trageți degetul de-a lungul acestei linii. Dacă simțiți durere, atunci aveți unele probleme de sănătate.

Experții recomandă să masezi ușor aceste puncte până te simți mai bine. Poate ajuta la ameliorarea oricăror simptome ale răcelii, cum ar fi frisoanele, strănutul, curgerea nasului și durerile de gât.

Puncte pe degete

Punct de presiune Poarta interioara

8 puncte de presiune pe mână: o oglindă a stării corpului tău

Punctul Poarta Interioară poate fi găsit pe pliul încheieturii mâinii. Reflexologii vă recomandă să masați acest punct cu degetul mare.

Se crede că astfel de acțiuni îmbunătățesc digestia, ameliorează greața sau durerile abdominale.

Punct de presiune Poarta externă

8 puncte de presiune pe mână: o oglindă a stării corpului tău

Punctul de poartă exterior poate fi găsit între cele două tendoane de pe dosul mâinii. Așezați trei degete ale celeilalte mâini deasupra încheieturii mâinii. Folosiți aceste degete pentru a aplica presiune pe această parte a mâinii. Astfel, puteți stimula funcționarea sistemului imunitar.

Reflexologii cred, de asemenea, că aplicarea unei presiuni asupra acestei părți a brațului vă poate oferi un plus de energie.

Punct de presiune la încheietura mâinii

8 puncte de presiune pe mână: o oglindă a stării corpului tău

Din nume este clar că punctul de presiune de pe încheietura mâinii este situat pe încheietura mâinii în sine. Și mai exact, este situat dincolo de baza degetului mic.

Reflexologii spun că presiunea regulată asupra încheieturii vă îmbunătățește starea de spirit, reglează emoțiile pozitive și, de asemenea, promovează sentimentele de fericire.

Punct de presiune la baza degetului mare

Baza degetului mare este situată pe încheietura mâinii. Se crede că stimularea ușoară și masarea acestui punct cu degetul ajută la atenuarea problemelor de respirație și la rezolvarea problemelor respiratorii.

Punctul de presiune Hand Valley

8 puncte de presiune pe mână: o oglindă a stării corpului tău

Acest punct este situat între degetul mare și arătător pe partea exterioară a mâinii. Reflexologii susțin că aplicarea presiunii în acest punct ajută la reducerea stresului, precum și la ameliorarea atacurilor de migrenă, a durerilor de dinți, a tensiunii umerilor și a durerilor de gât.

Presopunctura

Cum funcționează punctele?

Practica folosirii punctelor de presiune este un subiect de presopunctură și reflexologie, care este studiat îndeaproape de specialiștii care cred că o parte a corpului uman este legată de alta. Se crede că multe dintre cele mai puternice puncte de presiune ale corpului se găsesc în brațe.

Potrivit practicienilor de reflexoterapie, aplicarea atingerii și presiunii corecte în punctele mâinilor poate activa și restabili sănătatea altor părți ale corpului, inclusiv a organelor interne. De exemplu, reflexologia poate fi o opțiune excelentă dacă vă simțiți obosit sau fără energie.

Reflexologia a fost folosită de unele culturi orientale de mii de ani.

Cu toate acestea, merită să înțelegeți că nu este o modalitate dovedită științific de a vă îmbunătăți sănătatea. Dar unii oameni sunt convinși că reflexologia este o modalitate eficientă și eficientă de a îmbunătăți anumite aspecte ale sănătății tale. Și pentru că este o metodă non-invazivă și non-farmaceutică, există unele riscuri (sunt puține, dar sunt) de efecte secundare adverse asociate acestor puncte.

În primul rând, puteți avea încredere în corpul dvs. numai dacă reflexologul este pregătit corespunzător.Reflexologii instruiți în  consecință – așa cum sunt numiți – trebuie să fi absolvit cu succes un curs sau formare la o școală acreditată de reflexoterapie sau medicină alternativă.

De asemenea, puteți stimula aceste puncte pe mâini chiar și acasă. Și dacă te hotărăști să o faci, fă-o corect.

Este important să înțelegeți că reflexologia nu este un domeniu al medicinei și nu este un substitut pentru îngrijirea medicală adecvată dacă sunteți bolnav sau aveți probleme grave de sănătate.

Dar cu siguranță reflexologia vă va ajuta să vă recuperați mai repede și mai eficient dacă sunteți obosit, simțiți o cădere. Această metodă ajută, de asemenea, la menținerea tonusului general și la îmbunătățirea sănătății.

Experții consideră că reflexologia este puțin probabil să aibă efecte adverse asupra organismului.

 

 
Categorii