Bauturi

O planta incredibil de pretioasa si puternica, care tratează peste 70 de BOLI. Combate unele forme de cancer, durerile de stomac, probleme ce tin de aparatul urinar

 

 

 

 

Lavanda e cunoscuta in istorie pentru proprietatile ei foarte diverse, incepand inca din antichitate de la romani, care il foloseau ca parfum, apoi in evul mediu ca tratament impotriva ciumei, atindiabetic in spania (asa il considera autohtonii) si lista poate continua. Prin urmare, putem spune ca aceasta planta a avut cu adevarat o influenta puternica in istoria noastra, a omenirii. In plus, daca ar fi sa facem o lista cu acestea, cele mai importante ar fi: anticolitice, coleretic-colagoge, antiseptice, diuretice, relaxante şi anxiolitice.

De asemenea, tot din lavanda se realizeaza si infuzie sau tinctura, folosite in mare parte pentru dischinezii biliare, de balonări sau de migrene; tinctura şi uleiul volatil sunt si astazi utilitzate pentru nevroză şi în suprasolicitarea psihică, spre exemplu (deci daca esti in sesiune…stii ce trebuie sa iei!). Pentru organele interne este recomandata cea cu infuzii, cu ulei volatil şi cu miere la afecţiunile respiratorii (gripă, bronşită sau tuse convulsivă) care in general merg mana in mana cu inhalaţiile cu ulei de lavandă combinate cu apă caldă.

In probleme ce tin de aparatul urinar se recomanda tinctura şi uleiul volatil, in combinatie cu băile calde de şezut. Totodata, in structura planetei au fost gasite dupa mai multe studii mai mult de 40 de componente ce pot fi realizate prin sinteza in laborator; respectiv, alcoolul olifalic, acidul acetic, taninul şi principiile amare, care ii confera lavandei acele tratamente care te salveaza de 70 de afectiuni (asta ca sa va ofer o idee despre cat de benefica poate fi lavanda si cat de importanta e pentru noi, oamenii!)

 

Mod de administrare al ceaiului de lavandă

Administrare internă: recomandată pentru anxietate, agitaţie, insomnie, tulburări digestive de origine nervoasă, balonări.

Infuzie ceai de lavandă: Infuzaţi 0,8 g până la 1,5 g de flori uscate de lavandă (o linguriţă până la 2 linguriţe de flori) în 150 ml de apă fiartă timp de 5 până la 10 minute.

Acest ceai se poate bea de până la 3 ori pe zi, în funcţie de afectiuni, sau înainte de culcare pentru a combate insomnia.

Lavanda combate unele forme de cancer

De peste 20 de ani cercetătorii s-au concentrat asupra anumitor substanţe prezente în extractul de lavandă (limonenul şi alcoolul perilic) care se pare că pot combate mai multe forme de cancer.

Agitaţie şi anxietate

Mai multe studii menţionează că lavanda diminuează agitaţia şi agresivitatea persoanelor în vârstă care suferă de diferite forme de demenţă. De asemenea, ceaiul de lavanda atenuează anxietatea persoanelor expuse, în mod voluntar sau nu, la diferite situaţii generatoare de stress.

Ceai de lavandă pentru insomnie

Studiile in vitro şi pe animale, precum şi câteva studii clinice preliminare tind să confirme utilizarea tradiţională a lavandei pentru un somn liniştit sau pentru combaterea insomniei.
Comisia Europeană a aprobat administrarea internă a infuziei de lavandă pentru tratarea stării de agitaţie şi a insomniei, precum şi a durerilor digestive de origine nervoasă (depresie, tulburări intestinale, balonări, etc). De asemenea, a fost aprobată pentru administrarea externă, în balneoterapie pentru tulburări ale circulaţiei sanguine.

Ceaiul preparat dintr-o mână de flori de lavandă este un remediu eficient pentru insomnii. Așadar, înainte de culcare, bea un ceai de lavandă sau pune sub pernă un săculeț cu flori de lavandă. Mirosul acestei plante te va ajuta să ai un somn liniștit.

Ceaiul de lavandă, bun în momentele de depresie

Are proprietăţi sedative, antispastice, antiseptice, hipotensoare, carminative, diuretice şi sudorifice. De asemenea, lavanda reduce inflamaţiile şi grăbeşte procesul de cicatrizare a rănilor. O cană de infuzie preparată dintr-un amestec de plante: flori de lavandă, de tei, de sulfină şi de captalan (câte o linguriţă din fiecare) este recomandată de două ori pe zi, persoanelor depresive.

Ceaiul de lavandă tratează durerile de stomac

Polifenolii din lavandă au capacitatea de a distruge bacteriile din stomac care sunt responsabile de digestia lentă și apariția arsurilor stomacale.
Dacă ai astfel de probleme, bea ceai de lavandă sau folosește-o la prepararea prăjiturilor sau în combinație cu diverse alimente, deoarece dă un gust aparte mâncărurilor și, totodată, vei scăpa de problemele digestive.

Precauţii

Anumite persoane sunt alergice la lavanda, iar în timpul ultilizării pe piele aceasta poate provoca iritaţii sau inflamarea pielii.

Contraindicaţii ceai lavandă

Lavanda nu este indicată în timpul primelor trei luni de sarcină.

 

Imagine similară

 

Sursa: agricult stirilocale




Categorii