Ingrediente:
- rulou de foietaj – 2 buc.;
- caise – 500 g;
- apă – 110 ml;
- zahăr – 150 g;
- amidon de porumb – 25 g;
- smântână 33% – 400 g;
- zahăr vanilat – 16 g;
- cremă de brânză – 300 g.
Mod de preparare:
Împărțim primul strat de aluat într-o prăjitură rotundă cu diametrul de 22 cm și 7 fâșii de lățime aproximativ egală.
Așezați semifabricatele pe o tavă de copt și înțepați-le în prealabil cu o furculiță pe întreaga suprafață.


Topiți zahărul într-o tigaie și amestecați-l cu caisele.

Pentru cremă, combinați crema cu 50 de grame de zahăr, zahărul vanilat și crema de brânză.
Folosind un mixer, bateți ingredientele până se formează o cremă pufoasă.
Așezați o prăjitură rotundă într-un inel de patiserie. Îl ungem cu ½ din smântână și îl compactăm.
Așezați jumătate din dulceața de caise pe o suprafață netedă și cremoasă.


Din al doilea strat de aluat, decupați mai întâi un cerc cu diametrul de 22 cm, apoi împărțiți-l în 12 triunghiuri. Le ungem cu apă și le presărăm cu zahăr.
Coaceți triunghiurile timp de 15 minute la 200 de grade. Așezați triunghiurile deasupra tortului.
Îl lăsăm la frigider pentru cel puțin 8 ore.

Pofta buna!