Torturi

O prăjitură festivă incredibil de delicioasă. Gătit fără făină dar cu caise si cremă de brânză: o rețetă simplă, delicioasă

 

 

O prăjitură festivă incredibil de delicioasă. Gătit fără făină dar cu caise si cremă de brânză: o rețetă simplă, delicioasă

 

Ingrediente:

  • rulou de foietaj – 2 buc.;
  • caise – 500 g;
  • apă – 110 ml;
  • zahăr – 150 g;
  • amidon de porumb – 25 g;
  • smântână 33% – 400 g;
  • zahăr vanilat – 16 g;
  • cremă de brânză – 300 g.

 

Mod de preparare:

Împărțim primul strat de aluat într-o prăjitură rotundă cu diametrul de 22 cm și 7 fâșii de lățime aproximativ egală.

Așezați semifabricatele pe o tavă de copt și înțepați-le în prealabil cu o furculiță pe întreaga suprafață.

O prăjitură festivă incredibil de delicioasă. Gătit fără făină: o rețetă simplă
Coaceți prăjiturile la 200 de grade timp de 15 minute.
O prăjitură festivă incredibil de delicioasă. Gătit fără făină: o rețetă simplă
Tăiați caisele în cubulețe mici și puneți-le într-o tigaie. Turnați acolo 100 de grame de zahăr și adăugați 60 ml de apă.

Topiți zahărul într-o tigaie și amestecați-l cu caisele.

O prăjitură festivă incredibil de delicioasă. Gătit fără făină: o rețetă simplă
Adăugați amidon la 50 ml de apă, amestecați și turnați în amestecul de caise.
Fierbeți amestecul timp de 5 minute, apoi răciți-l într-un recipient separat.

Pentru cremă, combinați crema cu 50 de grame de zahăr, zahărul vanilat și crema de brânză.

Folosind un mixer, bateți ingredientele până se formează o cremă pufoasă.

Așezați o prăjitură rotundă într-un inel de patiserie. Îl ungem cu ½ din smântână și îl compactăm.

Așezați jumătate din dulceața de caise pe o suprafață netedă și cremoasă.

O prăjitură festivă incredibil de delicioasă. Gătit fără făină: o rețetă simplă
Așezați cu grijă fâșiile care au fost coapte împreună cu stratul de prăjitură peste gem.
O prăjitură festivă incredibil de delicioasă. Gătit fără făină: o rețetă simplă
Puneți smântâna și dulceața rămase pe fâșii.

Din al doilea strat de aluat, decupați mai întâi un cerc cu diametrul de 22 cm, apoi împărțiți-l în 12 triunghiuri. Le ungem cu apă și le presărăm cu zahăr.

Coaceți triunghiurile timp de 15 minute la 200 de grade. Așezați triunghiurile deasupra tortului.

Îl lăsăm la frigider pentru cel puțin 8 ore.

O prăjitură festivă incredibil de delicioasă. Gătit fără făină: o rețetă simplă
Puteți decora prăjitura foietaj cu caise cu foietajul rămas. Rezultatul este o prăjitură dulce și cremoasă pentru o sărbătoare.

 

Pofta buna!

 

Sursă




Categorii