Ciorbe, supe si borsuri

O rețetă gustoasă de ZARZAVAT pentru ciorba! Iată secretul unei ciorbe de iarnă delicioase!

 

 

 

 

Cu toții ne dorim ca iarna ciorbele să aibă același gust aromat de legume așa cum le facem vara. Pentru asta îți prezentăm secretul unei ciorbe gustoase de iarnă, și anume un zarzavat de legume pe care îl vei îndrăgi foarte mult!

 

Ingredientele:

– 0,5 kg de păstârnac și rădăcină de pătrunjel;

– aproximativ 5 kg de roșii;

– 0,5 kg de rădăcină de țelină;

– 3 legături de pătrunjel;

– 1 kg de morcov;

– 3 legături de leuștean;

– 8 sau 9 linguri de sare, în dependență de gustul fiecăruia;

– 2 kg de ardei dulci;

– 2 legături de frunze de țelină.

 

Mod de preparare:

Vom începe cu spălarea și curățarea legumelor și verdețurilor, după care vom toca ardeii dulci iar roșiile se taie în cubulețe. Apoi ne vom ocupa de morcovi, care trebuie curățiți și dați prin răzătoare. Toate rădăcinoasele se dau prin răzătoare, iar verdeața se mărunțește cu ajutorul cuțitului.

Toate verdețurile și legumele se pun într-un vas încăpător, deasupra lor punem sarea și se mixează totul foarte bine. Apoi acest amestec de legume se lasă pentru ca să lase zeamă pentru o oră.

Avem nevoie de aproximativ 11 -12 borcane, în dependență de volum, în care se toarnă conținutul din vas cu tot cu sucul pe care l-au lăsat, apoi se închid capacele.

Borcanele se pun într-un vas, cu hârtie sau un prosop pe fund, cu capul în jos, după care se toarnă apă și se pun la foc pentru aproximativ o oră, apoi se lasă să se răcească.

Această rețetă vă va ajuta foarte mult să obțineți un zarzavat delicios cu care veți impresiona familia în zilele reci ale iernii!

Pofta buna !

 

Sursa: secretelesanatatii
Categorii