Torturi

O reteta inedita: tort de mere umplute in aluat. Un deliciu rafinat!

 

 

O reteta inedita: tort de mere umplute in aluat. Un deliciu rafinat!

 

 

Așa ceva cu siguranță nu ai mai gustat! Acesta este un tort de mere umplute în aluat și acoperite cu cremă. Merele sunt umplute cu nuci amestecate cu zahăr și scorțișoară, fiind susținute de un blat umed și pufos, acoperite cu o cremă delicioasă de vanilie și decorate cu fulgi de cocos. O rețetă senzațională pentru cei care mereu caută ceva nou din punct de vedere gastronomic. Puteți prepara acest deliciu de cu seară și dimineață să savurați o felie apetisantă de tort cu măr copt.

Ingrediente:

4 bucăți Mere
100 g Miez de nucă
25 g Zahăr
8 g Scorțișoară
3 bucăți Ouă
300 g Zahăr
4 g Praf de copt
15 g Zahăr vanilat
115 ml Ulei rafinat
250 ml Lapte
3 g Sare
320 g Făină
700 ml Lapte
50 g Praf de budincă cu gust de vanilie
10 g Făină
70 g Zahăr
1 bucată Gălbenuș de ou
20 g Fulgi de cocos

Mod de preparare:

  1. Îndepărtați cotorul merelor, le decojiți la jumătate și le puneți în tava de copt (cu dimensiunile de 18 x 18 cm). Puneți nucile mărunțite într-un bol, adăugați 25 g de zahăr, scorțișoară și amestecați. Umpleți merele din tavă cu amestecul de nuci.
  2. Într-un bol puneți 300 g de zahăr, 3 ouă, 15 g de zahăr vanilat, 3 g de sare și mixați bine. După ce ați obținut o compoziție omogenă și cremoasă, adăugați laptele, uleiul, praful de copt și făina. Încorporați totul cu ajutorul unei spatule. Turnați compoziția obținută în tava cu mere.
  3. Dați tava la cuptor pentru 30 min la 180℃.
  4. Puneți 70 g de zahăr într-un bol. Adăugați praful de budincă, 10 g de făină, 10 g de zahăr vanilat, 1 gălbenuș și 50 ml de lapte. Amestecați bine cu un tel. Încorporați compoziția obținută în 700 ml de lapte, într-o cratiță. Dați toată compoziția pe foc și amestecați cu un tel. După ce s-a îngroșat, luați crema de pe foc și o dați la rece pentru 10 min. Puneți crema în tavă, pe lângă merele umplute.
  5. Decorați cu fulgi de cocos. Dați desertul la frigider pentru 1 h.
  6. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

 
Categorii