Aperitive si Gustari

O rețetă originală de dovlecei. Au un gust desăvârșit

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă originală de dovlecei. Rețeta o am de la mama, ea mereu îi gătește astfel și se mănâncă într-un timp record. Sunt extrem de gustoși și aspectuoși. Acești dovlecei vor fi apreciați pe măsură. Pe lângă aspectul apetisant, dovleceii au un gust desăvârșit.

Ingrediente:

2 bucăți Dovlecei
1 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
4 bucăți Ouă
100 g Făină
30 ml Ulei rafinat
2 bucăți Roșii
90 g Maioneză
2 bucăți Căței usturoi
120 g Cașcaval

Mod de preparare:

  1. Tăiați dovleceii în rondele de circa 0.5 cm grosime. Puneți rondelele într-un bol, sărați cu puțină sare și lăsați pentru 10 minute.
  2. Între timp, spargeți ouăle într-un bol și le bateți bine cu sare și piper. Treceți feliile de dovlecei prin făină, apoi prin amestecul de ouă și le puneți la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți la foc mediu pe ambele părți până se rumenesc.
  3. Scoateți feliile de dovlecei și le puneți pe un platou pe prosoape de hârtie (pentru a elimina surplusul de ulei).
  4. Într-un bol mic amestecați maioneza cu usturoiul pisat. Ungeți fiecare felie de dovlecel cu un strat de maioneză cu usturoi și le puneți pe un platou.
  5. Tăiați roșiile în cubulețe mici și puneți câte un strat peste maioneză. La final decorați cu cașcaval dat prin răzătoare cu găuri mici. Dați platoul la cuptorul cu microunde pentru 2-3 minute, până se topește cașcavalul.
  6. Decorați cu frunze de pătrunjel și savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii