Retete de Mancaruri

O rețetă simplă și delicioasă din perișoare cu sos de smântână și mărar

 

 

 

 

Ingrediente:

Perisoare:

600 g carne tocata(am folosit amestec de pui si porc)

o ceapa

Loading...

3 linguri orez

un ou

cateva fire de marar si patrunjel

sare

piper

Sos:

250 g smantana fermentata (20% grasime)
2 cani supa(supa rezultata din fierberea perisoarelor)
o lingura cu varf de faina
putin unt (cam 30 de grame sau 2-3 linguri de ulei)
2 catei mari de usturoi
sare(vegeta)
piper
o legatura de marar verde

 

Mod de preparare:

Perisoare:

Peste carnea tocata adaugam oul, orezul spalat , ceapa si verdeata tocat marunt.Condimentam cu sare , piper si amestecam ingredientele.

Cu mainile umezite in apa formam perisoarele (cam cat o nuca mai mare) si le asezat pe un platou.

Punem intr-o oala pe foc aproximativ 2 litri de apa si un praf de sare.Cand apa da in clocot adaugam perisoarele si le lasam sa fiarba 25-30 de minute.Indepartam spuma care se formeaza .Cand sunt gata le scoatem cu spumiera pe un platou.

Sos:

Punem untul intr-o tigaie mai mare si cand se incinge adaugam faina.Amestecam pana se formeaza o pasta, apoi turnam treptat supa amestecand in continuare ca sa nu faca cocoloase.Cand sosul incepe sa fiarba adaugam smantana. Omogenizam si dupa 2-3 clocote adaugam perisoarele.

Lasam sa fiarba 5-10 minute , potrivim gustul de sare si piper apoi adaugam usturoiul tocat marunt.Mai lasam sa dea 2-3 clocote, inchidem focul si adaugam mararul tocat. A iesit o bunatate!

 

Pofta buna!

 

Sursa:  Bunătăți din bucătăria Gicuței




Categorii