Flori si gradina

Oamenii de știință au descoperit planta care ucide 98% din celulele canceroase în 16 ore

 

 

 

 

Planta se numește pelinita (Artemisia annua) sau pelinul dulce și singură distruge până la 28% dintre celulele canceroase, dar, în combinație cu fierul, le distruge aproape în totalitate și asta fără să afecteze celulele sănătoase.

Artemisinina, substanță activă din această plantă, a fost folosit, în trecut, ca remediu împotriva malariei.

Fierul se acumulează în celulele canceroase, datorită receptorilor de transferină care le ajută în procesul de diviziune celulară. Și celulele normale au, de asemenea, acești receptori, dar celulele canceroase pot fi vizate de combinația de fier și artemisinina.

Există numeroase experimente realizate, până în prezent, și toate dovedesc că, în combinație cu fierul, artemisinina poate distruge în mod eficient cancerul.

Testata pe 55 de tipuri de cancer

O lucrare publicata recent in “Life Science” a implicat studierea unei plante, utilizata in mod obisnuit in medicina chineza, care poarta numele popular de“pelin dulce”, denumirea ei stiintifica fiind“Artemisia annua”sau“Artemisinina”, dandu-se sperante bolnavilor de cancer.

In momentul in care aceasta se amesteca cu fier, cercetatorii au descoperit ca in decurs de 16 ore, 98% din celulele canceroase au fost ucise! A fost utilizata pe toate tipurile de cancer. “Artemisinina” a fost folosita in trecut ca un tratament puternic anti-malarie dar acest studiu s-a axat in special pe actiunea ei impotriva cancerului.

Amestecarea cu fier pare a fi punctul cheie, pentru ca atunci cand artemisinina a fost utilizata in mod singular exista doar o reducere cu 28% a celulelor canceroase.

Asa ca, atunci cand pacientiilor din acest studiu, li s-a administrat un supliment de fier (care de multe ori se acumuleaza in tesutul mamar dar mai ales in celule canceroase), artemisinina a fost efectiv capabila sa tinteasca celulele “rele” si sa lase celulele “bune” in siguranta.

Raportul a concluzionat ca:
“In general, rezultatele noastre arata ca artemisinina opreste factorul de transcriere” E2F1 “si intervine in distrugerea celulelor canceroase , ceea ce inseamna ca prezinta o modalitate de transcriere in functie de care artemisina controleaza cresterea celulelor de cancer”.

“Acest lucru arata foarte promitator”, spune Gary Poser, un chimist de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Maryland; acest lucru constituie un progres imens”, a mai adaugat el.

Sursa: botaniculaseeds.altervista.org Vremea noua
Categorii