Sfaturi utile

Oamenii de știință explică 5 lucruri care se întâmplă în corpul tău atunci când îți pui ventuze

 

 

Oamenii de știință explică 5 lucruri care se întâmplă în corpul tău atunci când îți pui ventuze

 

 

Când veți afla modul în care ventuzele influențează starea de sănătate, veți înceta să mai credeți că este o practică medicală învechită și barbară și cu siguranță veți decide să o încercați și voi.

Beneficiile dovedite ale terapiei cu ventuze

1. Creșterea imunității corpului uman

Cercetătorii spun că terapia cu ventuze„poate fi un tratament promițător pentru creșterea imunității corpului uman, putând înlocui efectele farmacologice ale unor anumite medicamente, ajutând la purificarea sângelui de substanțele patologice care cauzează numeroase boli. Cercetările au arătat că terapia cu ventuze a ajutat la creșterea funcției sistemului imunitar cu 156% atunci când a fost folosită împreună cu tratamentul farmacologic convențional. Chiar și fără terapia medicamentoasă, terapia cu ventuze a crescut răspunsul celulelor de apărare naturală ale sistemului imunitar cu 133%.

2. Reduce durerea cronică

Studiile au constatat, de asemenea, că intensitatea durerii cronice raportate de pacienți a fost redusă după terapia cu ventuze. Durerea la pacienții care solicitau ajutor a scăzut cu aproape 34% după o lună de tratament cu ventuze, 40% după două luni și 59% după trei luni de tratament. Acest lucru s-a dovedit a fi foarte benefic pentru persoanele care se confruntă cu artrită reumatoidă și alte tipuri de durere cronică.

3. Îmbunătățirea apărării în fața bolilor virale și bacteriene

Herpesul, gripa, hepatita virală, acneea, dermatita și celulita sunt toate probleme de sănătate care pot fi, de asemenea, îmbunătățite prin terapia cu ventuze. Modalitățile prin care ventuzele funcționează pentru a îmbunătăți sănătatea sunt complexe, deoarece tratamentul funcționează simultan pe mai multe sisteme corporale. În sistemul neurologic, neurotransmițători precum serotonina, dopamina, endorfinele sunt eliberați în timpul terapiei. În sistemul imunitar, iritarea temporară a pielii activează funcția imunitară care crește apoi interferonii, factorul necrozant al tumorii și crește fluxul de lichid limfatic.

4. Reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare

Hipertensiunea sistolică, insuficiența cardiacă, cheagurile de sânge la nivelul picioarelor, ischemia, aritmia miocardică și chiar infarctul miocardic sau cazurile de infarct miocardic au fost reduse prin utilizarea terapiei cu ventuze, după cum au raportat anumite studii.

5. Te scapă de durerea de cap

Durerile de cap și migrena pot fi atât de deranjante încât oamenii nu mai au același randament la locul de muncă și simt că le este dată viața peste cap. Durerile de cap te pot face să pierzi, de asemenea, activități și evenimente sociale distractive. Vestea bună este că ventuzele îmbunătățesc sănătatea celor care se confruntă cu dureri de cap.
Un studiu de cercetare comun între Universitatea de Științe Medicale Kermanshah din Iran și Universitatea Alabama din Birmingham, SUA, a studiat terapia cu ventuze ca remediu pentru durerile de cap. Ei spun că la pacienții care au încercat terapia de 3 ori într-o perioadă de 28 de zile, severitatea durerii de cap a scăzut cu 66% după tratamentul cu ventuze.

 

  Sursă
Categorii