Inedit

Obiectele aducătoare de bunăstare, sănătate, spor și fericire în casă! Iți pot îmbunătăți rapid viața!

Obiectele aducătoare de bunăstare, sănătate, spor și fericire în casă! Iți pot îmbunătăți rapid viața!

De milioane de ani oamenii cred în obiecte norocoase. Acestea sunt asociate unor credințe sau superstiții și sunt folosite pentru a proteja persoana care le poartă, de pericolele vieții.

Ideea că hazardul, întâmplarea au o mare influență asupra vieții, în general, a făcut ca posesia unui obiect norocos să fie primordială, cel puțin pentru unele persoane.

Faptul că poartă aceste obiecte ori le dețin, le aduce liniștea, gândindu-se că le-ar permite să lupte împotriva a ceea ce le rezervă destinul.

În ceea ce privește alegerea acestui obiect, există o multitudine și fiecare are proprietățile sale. Sunt interesante și combinațiile, așa cum sugerează imaginea din partea stângă: un zar cu cifra7 și un trifoi cu patru foi.

Unele obiecte norocoase atrag prosperitatea sau dragostea, în timp ce alt obiecte norocoase îndeplinesc dorințele, desfac vrăjile sau vindecă bolile. Pe scurt, aceste obiecte norocoase sunt cunoscute în toate cele patru colțuri ale lumii și se prezintă sub diferite forme. Vă propunem să aruncăm o privire asupra celor mai cunoscute obiecte norocoase pentru a le descifra misterele și pentru a face o alegere cât mai bună, bineînțeles în funcție de dorințele voastre.

Și dacă deja le purtați sau le dețineti, scrieți-ne cum credeți că vă ajută. Suntem foarte curioși să va auzim poveștile!!!

Ankh

Este o hieroglifă egipteană, simbol al vieţii lungi, iar faraonii primeau o amuletă sub formă de ankh la naştere.

 Sarcofagele faraonilor aveau un Ankh plasat pe pieptul regelui pentru a simboliza răsuflarea vieţii eterne.

Simbolul Ankh-ului nu se limitează la viaţa materială, ci trece mai departe de ea, simbolizând viața în moarte.

De aceea, morţii erau numiți “ankhu” și un termen pentru sarcofag era “neb-ankh”, care însemna “posesor al vieții”. De asemenea, Ankh-ul era folosit pentru protecție împotriva spiritelor rele şi îndeplinirea dorinţelor. De-a lungul timpurilor, Ankh-ul a devenit simbolul vieţii și imortalităţii, al Universului, al puterii, al apei și aerului dătători de viață. Forma sa asemănătoare cu o cheie a încurajat credinţa că poate deschide porţile morţii.

Firul roşu

În tradiţia cabalistică, purtarea unui fir de aţă roşie are darul de a-l proteja pe purtător împotriva ochiului rău sau a deochiului. Confecţionată de obicei din lână, această amuletă este purtată la încheietura mâinii stângi.

Ochiul răului

Pe parcursul întregii istorii a umanităţii, ochiul a fost considerat un simbol puternic, având funcţia de a proteja împotriva forţelor malefice. Este o amuletă care, în credinţa poporului turc, protejează împotriva ochiului rău sau a deochiului. Amuleta are rolul de a atrage şi a distruge energia negativă direcţionată către o persoană.

Peştii Koi

Reprezintă un alt element feng-shui menit să stimuleze energiile benefice care îţi aduc bani şi prosperitate. Aşază la intrarea în casa ta un tablou sau o imagine cu peşti Koi care par să înoate spre interiorul locuinţei. Dacă sunt îndreptaţi spre exterior, semnifică îndepărtarea oportunităţilor şi a banilor din viaţa ta.

Monedele chinezeşti

Este un talisman de noroc şi atrage prosperitatea în casa purtătorului. Centrul pătrat simbolizează pământul, iar cercul este simbolul cerurilor. Se spune că poate împlini o dorinţă foarte importantă atunci când i se cere. Numărul monedelor este important, de aceea e bine să aveţi 1, 3, 6, 9 monede legate între ele.
• 3 monede prinse pe o aţă roşie atrag norocul la bani (trebuie purtate în portofel);
• 6 monede pe o aţă roşie au rol protector şi atrag ajutorul persoanelor importante;
• 9 monede pe o aţă roşie atrag norocul (la modul general).

De la stanga la dreapta: firul rosu, ochiul raului (ochiul de deochi turcesc), pestii koi intr-o pictura in tehnica 3D pe un bol si monede chinezesti.

Cheile

Alte obiecte norocoase ar fi ceva ce toți avem la îndemână mereu: cheile! Pentru grecii antici, cheia era un simbol al cunoaşterii şi al vieţii. Trei chei purtate laolaltă au puterea de a deschide porţile către bogăţie, sănătate şi dragoste.

Leul templului/Câinii de pază

Apare în multe culturi ca fiind paznic al intrărilor marilor clădiri sau edificii (inclusiv poduri) şi există şi sub formă de statuete care au rol protector dacă sunt aşezate la intrarea în casă, lângă uşă sau în faţa uşii. Acest simbol reprezintă gardianul casei, ţinând departe pericolul şi răul de locuinţa pe care o păzesc. Folosiţi numai statuete din piatră, niciodată din materiale artificiale. Trebuie aşezaţi întotdeauna la intrare, cu faţa spre cel care intră.

Buddha

În funcţie de aspectul figurinei de piatră, Buddha atrage trăsătura simbolizată de statuetă. Pentru o viaţă de familie fericită, luaţi un Buddha înconjurat de copii. Pentru o stare materială mai bună, luaţi un Buddha al prosperităţii (reprezentând un Buddha îmbelşugat, gras, rodnic, ce inspiră bunăstare). Pentru o viaţă fericită şi veselă, luaţi un Buddha care râde. Nu trebuie aşezat pe podea, ci într-un loc ridicat de la sol. Se spune că, dacă îi este împărtăşită o dorinţă ajută la îndeplinirea ei. Pot fi amplasate oriunde în casă.

De la stanga la dreapta: cheile, statueta reprezentandu-l pe Buddha, statuete pereche de lei ai templului si o statueta de dragon.

Dragonii

Statuetele reprezentând dragoni pot fi amplasate oriunde în casă, cu excepţia dormitoarelor. Atrag norocul asupra familiei în care se află şi asigură succesul. Pot fi aşezaţi şi în birourile în care vă desfăşuraţi afacerile, consideraţi a fi un simbol al succesului. Dragonul este simbol de protecţie, simbol de putere şi autoritate şi reuşită, ce poate învinge orice pericol. Protejează casa, atrage norocul şi este simbol al succesului în viaţă prin forţe proprii.

Elefantul

Este simbol al înţelepciunii, puterii şi prudenţei, dar este şi aducător de noroc. Este simbol al puterii şi energiei pozitive, atrage succesul în carieră. Ar trebui aşezat în zona de nord a camerei, în zona carierei.

Ţestoasele

Şiragurile cu opt broaşte ţestoase sculptate în piatră sunt simbolul sănătăţii şi al longevităţii. Dacă sunt aşezate în estul încăperii sau al casei, pe perete, atrag energiile pozitive pentru o viaţă sănătoasă. O broască ţestoasă sculptată în piatră sau cristal asigură protecţia casei în care se află. Aşezată în nordul încăperii sau al casei atrage prosperitate şi noroc în carieră.

Raţele mandarin

Sunt un simbol al dragostei şi cuplului. Atrag succesul în viaţa sentimentală şi ajută la păstrarea armoniei în cuplu. Ar trebui aşezate două răţuşte în colţul de sud-vest al camerei sau în dormitorul conjugal.

De la stanga la dreapta: elefatul, broasca testoasa, rata mandarin si clopoteii de vant.

Clopoţeii de vânt

Clopoţeii tubulari metalici, ceramici sau din lemn, care produc sunete în bătaia vântului, au scopul de a restabili armonia şi vitalitatea mediului în care sunt amplasaţi şi atrag norocul şi prosperitatea. Amplasaţi clopoţei de vânt la ferestre, pe balcon, în holul de la intrare, în camera copiilor sau în orice altă încăpere în care locuiţi frecvent. Este de asemenea indicat să fie aşezaţi în colţuri în care de obicei se poate acumula energie chi – unghere întunecate, depozite, debarale. Clopoţeii cu 4, 6, 8, 18 tuburi atrag norocul. Pentru eliminarea energiilor negative sunt recomandaţi clopoţeii cu 5 tuburi.

Cifra 7

Este considerată a fi o cifră norocoasă din mai multe motive: în tradiţia japoneză – există 7 zei norocoşi; la naştere – Buddha s-a ridicat în picioare şi a făcut 7 paşi; în credinţa islamică – există 7 ceruri şi 7 pământuri; în creştinism – Iisus i-a spus lui Petru că trebuie să ierte de 70 de ori înmulţit cu 7.

Craniul

N-o să vă vină a crede, însă, unele popoare au bifat „craniul” la obiecte norocoase. Acest simbol a fost folosit în culturile străvechi ca pavăză de apărare împotriva oricărei boli sau influenţe malefice. Este considerat un tron al inteligenţei, spiritului şi al scânteii vieţii umane. În multe culturi primitive, purtarea unui craniu conferea protecţie şi bunăstare.

Gărgăriţa

Este considerată o mesageră a norocului. Atunci când o gărgăriţă se aşază pe o persoană, aceasta poate considera că viitorul îi rezervă numai surprize plăcute.

Ghinda

În timpul cuceririi normande, locuitorii din Anglia obişnuiau să poarte asupra lor ghinde uscate pentru a fi apăraţi de incidentele sângeroase ivite la tot pasul. Considerată ca o emblemă a tinereţii şi vigorii, ghinda este un simbol al norocului, dar şi o reprezentare a evoluţiei spirituale.

De la stanga la dreapta avem: Mana Fatimei, gargarita, ghinda, craniul, nuca de Rudraksh.

Mâna Fatimei

Este un simbol norocos în ţările islamice, fiecare deget reprezentând câte o calitate: credinţă, rugăciune, pelerinaj, caritate şi postire. În antichitatea europeană se credea că o mână ridicată deasupra capului poate proteja împotriva ochiului rău sau a deochiului.

Rudraksh

Nuca copacului Rudraksh poate fi întâlnită în Himalaya, Indonezia şi Malaezia. Mărgelele din Rudraksh îl reprezintă pe zeul Shiva, una dintre divinităţile treimii hinduse şi transmit puteri spirituale, sănătate, faimă şi fericire materială.

Nu sunt chiar obiecte norocoase, deoarece au viata – firele de trifoi cu patru foi

Fiecare frunză simbolizează o anume caracteristică norocoasă: faimă, bogăţie, dragoste şi sănătate. Potrivit superstiţiei, purtătorul unui trifoi cu patru foi poate fi sigur că persoana iubită va reveni la el şi că este apărat de orice intervenţie malefică a spiritelor.

 

 Sursa
Categorii