Remedii naturiste

Elixir puternic pentru sănătate și imunitate – Antibioticul natural, care curata ficatul, amelioreaza disconfortul ocular, ajuta la dizolvarea calculilor in vezica biliara si rinichi

 

 

Elixir puternic pentru sănătate și imunitate – Antibioticul natural, care curata ficatul, amelioreaza disconfortul ocular, ajuta la dizolvarea calculilor in vezica biliara si rinichi

 

In aceasta perioada, suntem mai predispusi la diverse infectii si raceli. De aceea, ar trebui sa avem grija de imunitate, oferindu-i organismului doza de vitamine si substante nutritive necesare pentru buna functionare si combaterea infectiilor.

Mai jos, vei gasi un „stimulator” al imunitatii si o arma puternica impotriva racelilor. Este remediul perfect pentru intreaga familie.

Mierea

Proprietatile vindecatoare ale mierii au fost descoperite de vechii egipteni, care au pus un vas cu miere in mormantul faraonilor. Acest nectar de aur a fost intotdeauna apreciat de bunicile noastre care ne spunea adesea „Iti voi face un ceai cu miere”.

Mierea nu este doar delicioasa, ci are si proprietati care sustin sanatatea, intaresc inima, calmeaza nervii si vindeca ranile. In plus, contine cantitati mari de micronutrienti: potasiu, clor, fosfor, magneziu, calciu, fier, mangan, molibden, coblat si vitaminele: A, B1, B2, B6, B12, C, acid folic, acid pantotenic si biotina.

Are proprietati antibacteriene – combate unele bacterii mai bine decat antibioticele. De asemenea, functioneaza excelent ca produs cosmetic, are proprietati de hidratare, stralucire si elasticizare.

Ghimbir

Proprietatile medicinale ale ghimbirului sunt utilizate pe scara larga. Ghimbirul este un supliment alimentar de baza si un remediu foarte eficient pentru raceala (ceai de ghimbir), greata (infuzie de ghimbir) sau crampe musculare (felii de radacina de ghimbir).

Aroma intensa a ghimbirului, cu o nota proaspata, usor dulce, dar si usor lemnoasa, se datoreaza zingiberolului – o componenta a uleiului esential, in timp ce substantele rasinoase, de ex. gingerol si zinferon, sunt responsabile pentru gustul usor amar.

Toate aceste substante au proprietati de vindecare. Datorita lor, ghimbirul faciliteaza digestia, amelioreaza greata, previne varsaturile dupa anestezie si chimioterapie, creste pofta de mancare, protejeaza impotriva formarii cheagurilor de sange, amelioreaza durerile menstruale, trateaza racelile, infectiile si migrenele, ingrijeste cavitatea bucala – are efect dezinfecant si racoritor, creste performanta mentala, deoarece imbunatateste alimentarea cu sange a creierului, imbunatateste circulatia sangelui si incalzeste intregul corp.

Lamaile

Atat lamaia, cat si sucul de lamaie, precum si pulpa si coaja acesteia, au multe proprietati benefice asupra sanatatii, inclusiv: curata intestinele, au proprietati anticancerigene, sustin organismul in lupta cu gripa si raceala, amelioreaza simptomele alergice, sunt eficiente in ameliorarea tulburarilor cerebrale, precum boala Parkinson, curata ficatul, amelioreaza disconfortul ocular, ajuta la dizolvarea calculilor in vezica biliara si rinichi.

Lamile contin vitamina C, flavonoide, vitamine, calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu si fibre. Bicarbonatul de potasiu prezent in lamai ajuta la neutralizarea acizilor de mediu, nutritionali si metabolici, care sunt asociati cu procesele de imbatranire si multe boli.

Ingrediente: 
  • Radacina de ghimbir
  • Lamaie, cu tot cu coaja
  • Miere

 

Mod de preparare:

Sterilizam un borcan de sticla in apa clocotita sau in masina de spalat vase si il uscam. Curatam bine lamaia si o taiem in felii, cu tot  cu coaja. Apoi o taiem in jumatati de felii.

Taiem radacina de ghimbir (cu tot cu coaja) in felii. Punem lamaia si ghimbirul alternativ in borcan, pana il umplem.

Turnam apoi mierea in borcan. Inchidem borcanul si-l lasam la frigider aproximativ 2 zile, pentru ca lamaia si ghmbirul sa elibereze sucurile.

Dupa acest timp, potiunea este gata. O adaugam in apa, ceai sau consumam cate o lingura de doua ori pe zi.

 

 Sursa




Categorii