Creme si Budinci

Panna Cotta cu sos din zmeură și căpșune – un desert fin și cremos! Un deliciu aspectuos care este foarte simplu și rapid de preparat

 

 

Panna Cotta cu sos din zmeură și căpșune – un desert fin și cremos! Un deliciu aspectuos care este foarte simplu și rapid de preparat

 

 

Cu toate că pare a fi un desert complicat, acest deliciu aspectuos este foarte simplu și rapid de preparat. Sosul din zmeură și căpșune adăugat la final, oferă o savoare impecabilă, care o simțiți tot mai cremoasă cu fiecare mușcătură. Este un desert romantic și de lux, care îl puteți prepara în condiții de casă din ingrediente simple la un preț minim.

Ingrediente:

100 ml Lapte
20 g Gelatină
200 ml Frișcă
100 g Zahăr
1 linguriță Esență de vanilie
100 ml Smântână
100 g Zmeură
100 g Căpșuni
1 linguriță Suc de lămâie

Mod de preparare:

  1. Într-o cratiță amestecați laptele rece cu gelatina, lăsați să se hidrateze bine gelatina timp de 10 minute. Apoi puneți cratița pe foc și încălziți amestecul, până se dizolvă gelatina. Adăugați frișca, esența de vanilie și 50 g. zahăr, apoi turnați treptat compoziția peste smântână în timp ce amestecați cu telul. Turnați compoziția obținută în pahare, lasați-le puțin să se răcească la temperatura camerei, apoi dați-le în frigider pentru 4-6 ore.
  2. Într-o cratiță pe foc mic puneți căpșunele tăiate în jumate, zmeura, sucul de lămâie și 50 g. zahăr. Lăsați compoziția să fiarbă timp de 2-3 minute.
  3. Lăsați amestecul să se răcească puțin la temperatura camerei, apoi adăugați-l peste stratul de lapte/frișcă.
  4. Savurați cu plăcere!

Pofta  buna!

 
Categorii