Parfait din ficat de pui reprezintă un aperitiv din bucătăria franceză. Vă prezentăm o rețetă de parfait din ficat de pui, cu o combinație perfect echilibrată de ingrediente, ce oferă aperitivului un gust rafinat. Acesta se prepară cu o cantitate mare de unt și câteva picături de brandy sau lichior. Cu parfait din ficat de pui preparați tartine delicioase pentru picnic sau micul dejun. Bucurați-i pe cei dragi cu cele mai originale delicii, preparate doar din ingrediente naturale.
Ingrediente:
– 450 g ficat de pui
– 400 g de unt
– 1 linguriță de cimbru uscat
– 2 linguri ulei de măsline
– 1 ceapă
– 2 căței de usturoi
– 1 lingură de brandy
– sare de mare
– piper negru măcinat
Mod de preparare:
1. Topiți untul într-o cratiță mică. Strecurați untul topit printr-o sită. Nu folosiți spuma rămasă în sită.
2. Curățați și tăiați ceapa cuburi. Curățați și pisați usturoiul. Prăjiți ceapa și usturoiul într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, până se vor rumeni.
3. Încălziți untul topit într-o tigaie. Spălați și curățați ficatul. Tăiați-l bucăți mai mici. Prăjiți-l până obțineți o crustă rumenă pe exterior și mijlocul roz. Presărați cu cimbru.
4. Turnați băutura bandy într-un vas mic și dați-i foc, astfel încât alcoolul să se evapore. Turnați băutura în tigaia cu ficat. Prăjiți timp de 1 minut. Tocați ficatul prăjit cu ajutorul unui blender. Adaugați untul, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați. Obțineți un amestec asemănător cu un piure.
5. Treceți piureul printr-o sită, de două ori. Aranjați parfait-ul în forme mici de porțelan, ceramică sau sticlă. La dorință completați parfait-ul cu salvie prăjită într-o tigaie uscată.
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul