Retete de Mancaruri

Pârjoale din ficat ”De Varșovia” – cel mai fin și suculent fel de mâncare cu ficat!

 

 

Pârjoale din ficat ”De Varșovia” – cel mai fin și suculent fel de mâncare cu ficat!

 

Vă prezentăm cea mai bună rețetă de pârjoale din ficat. Pârjoalele din ficat sunt perfecte pentru masa de sărbătoare sau o cină de familie. Se pregătesc rapid, simplu și au un gust savuros. Este o delicatețe extrem de fină, suculentă și apetisantă. Diversificați meniul de fiecare zi cu delicii originale. Cei dragi vor fi încântați de gustul intens al acestor pârjoale aromate.

 

Ingrediente:

– 750 g ficat de vită (porc sau pui)

– 200-250 g de slănina (nesărată sau slab sărată)

– 1-2 căței de usturoi (la dorință)

– 100 g de smântână

– 1-2 linguri de făină

– 1-2 cepe

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– sare

– condimente după gust (khmeli-suneli, ierburi de Provence sau Italiene)

 

Mod de preparare:

1. Dați prin mașina de tocat carne ficatul și slănina. Presați usturoiul. Amestecați într-un bol ficatul și slănina tocată cu usturoiul. Potriviți cu sare și condimente după gust. Adaugați bicarbonatul de sodiu și amestecați bine.

2. Adaugați faina cernuta și amestecați. Formați pârjoalele și prăjiți-le pe o tigaie bine încinsă cu ulei, pe ambele părți. Obțineți pârjoale rumene și pufoase.

3. Preparați sosul: curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu ulei (mai adâncă), până se rumenește. Turnați smântâna și înăbușiți sosul timp de 3-5 minute. Dacă ați obținut un sos prea dens, dizolvați-l cu apă.

4. Aranjați pârjoalele în tigaia cu sos. Acoperiți tigaia cu un capac și înăbușiți timp de 10-15 minute.

5. Serviți pârjoalele cu garnitura preferată.

Notă: Pentru a obține pârjoale suculente și moi, cantitatea slăninii trebuie să constituie cel puțin 1/4 din cantitatea ficatului. Dacă slănina e sărată, aveți grija la potrivirea cărnii tocate cu condimente.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii