Sarbatoarea Pastelui

Pasca poloneza cu glazura de ciocolata, delicioasa

 

 

 

 

Daca reteta de pasca pe care o doriti contine branza si ciocolata atunci pasca poloneaza ar trebui sa fie aleasa. Cu un blat pufos de pandispan, umplutura de branza, deasupra iar blat apoi glazura de ciocoata este clar preferata de multi dintre noi.

 

Ingrediente:

aluat:

  • 150 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • un ou
  • 100 g unt sau margarina moale
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf copt

 umplutura:

Loading...
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingura faina
  • 100 g stafide

glazura:

  • 3 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • o lingura unt

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se bate oul cu zaharul apoi se adauga untul (margarina).

Faina se amesteca cu cacaoa, zaharul vanilat si cu praful de copt.

Se adauga laptele peste amestecul cu ou apoi faina si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.

Se pune 3/4 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26 cm si pereti detasabili si se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 12 minute. Incercati sa distribuiti putina compozitie si pe peretii laterali.

Cat sta la cuptor se pregateste branza.

Se pun intr-un bol branza, ouale, zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine. Se adauga stafidele si faina si se mixeaza din nou pana se omogenizeaza.

Dupa ce a trecut timpul se scoate tava din cuptor.

Se pune branza peste blat ( a crescut asa frumos)

Peste branza se intinde restul de blat apoi se da la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 35 minute.

Ce frumusica e…

Se scoate din tava si se lasa pe un gratar la racit, hartie de copt se indeparteaza cand s-a racit complet.

Se pun toate ingredientele glazurii intr-un ibric pe foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza toate. Se distribuie glazura de ciocolata peste pasca rece.

E atat de delicioasa….

Pofta buna!

 

Sursa: Bucataria Irinei…




Categorii