Inedit

Ești pentru? Marcel Iureș cere crearea Armatei Pădurii. „Un om cu o căruța nu taie 8 milioane de metri cubi”

 

 

 

 

În cadrul emisiunii „În faţa ta”, actorul Marcel Iureș a vorbit despre dezastrul din pădurile românești.  Pentru regenerarea pădurilor masacrate, ar trebui ca niciun copac să nu mai fie tăiat în următorii 30-40 de ani.

Deși jaful din păduri e adesea pus pe seama ţăranilor care nu-şi cumpără lemne pentru sobe, actorul Marcel Iureş este de părere că se fac defrişările ilegale masive cu acordul celor care ar trebui să protejeze pădurea.

„Un om cu o căruța nu poate fura pe o iarnă. Taie atât cât îi trebuie. Nu taie 8 milioane de metri cubi, pe postul dumneavoastră am văzut. Romania Furată. E o nebunie. Știu de lucrurile astea de 15 ani. Am încercat să bat și la ușile președinților. Am ridicat și drone, deși acum am înțeles că e ilegal, în trei parcuri naționale”, declara Marcel Iureș, la Digi24

Loading...

„Într-o asemenea vizită te duci pregătit inclusiv cu o inițiativă legislativă. Trebuie schimbate legile pădurii, trebuie înființată Armata Pădurii. De acum nu mai trebuie să se taie, decât cu mare știință și zgârcenie 30-40 de ani, niciun copac din România. România are în clipa asta nevoie de cel puțin 10 milioane de copaci”, a mai spus el.

Cinci miliarde de euro au câştigat, în ultimii 27 de ani, hoţii care au tăiat păduri întregi din România. Au furat peste 80 de milioane de metri cubi de lemn, iar efectele le vedem în fiecare an – inundaţii şi alunecări de teren. Anul acesta, hoţii de lemn au primit şi o încurajare de la Parlament ca să îşi vadă de treabă, fiindcă pot scăpa şi cu un simplu avertisment.

 

Sursa: Infoalert.ro
Categorii