Sfaturi utile

Perdelele sunt la fel de albe ca în ziua cumpărării! Aveți nevoie doar de un ingredient banal

 

 

Când a ajuns la 120 de kilograme a reușit să slăbească după ce a ținut o dieta drastică, dar pielea îi atârna îngrozitor pe ea. Tatălui său i-a dat 25.000 de euro pentru operații estetice. Acum e de nerecunoscut

 

Perdelele sunt la fel de albe ca în ziua cumpărării! Aveți nevoie doar de un ingredient banal: Înmuiați-le timp de 10 minute, după care puneți-le în mașina de spălat rufe!

In prezent exista o sumedenie de solutii de curatat: foarte eficiente, care ne ajuta sa economisim timpul. Dar ele nu sunt de mare ajutor, atunci cand trebuie sa spalam perdelele de la bucatarie. Acestea nu absorb numai praful, ci si orice mirosuri din bucatarie, precum si funinginea, si grasimea.

Multe persoane nu indraznesc sa cumpere perdele din tul alb, deoarece acesta se ingalbeneste repede, iar apoi nu se mai curata. Fiti mai indrazneti si cumparati ceea ce va place, deoarece totul poate fi curatat cu ajutorul apei obisnuite de gura.

CUM PUTETI SA SPALATI PERDELELE DIN BUCATARIE?

  1. Scuturati bine perdelele de cateva ori, ca sa scapati de praf.
  2. Puneti-le intr-un vas adanc si acoperiti-le cu apa rece.
  3. Adaugati 30 ml de apa de gura. Asteptati 10 minute.
  4. Spalati cu grija perdelele — manual. Scurgeti apa murdara.
  5. Puneti perdelele in masina de spalat rufe. Folositi detergent pentru copii si porniti un ciclu delicat de spalare.
  6. Calcati tulul cat este abia umed, dupa care agatati-l iarasi la geam.
  7. Pe langa cazurile, in care trebuie sa albiti perdelele, apa de gura poate fi utilizata pentru indeplinirea altor treburi din bucatarie. Stiti care sunt acestea?

APA DE GURA IN LOCUL SOLUTIILOR DE CURATAT

1.Pentru indepartarea mirosurilor neplacute
Chiar daca aruncati cu regularitate gunoiul, se pare ca galeata de plastic absoarbe propriu-zis mirosurile neplacute. Ce ati putea face? Inmuiati un disc de vata in apa de gura si stergeti galeata cu el.

2.Pentru spalarea geamurilor
Umpleti un recipient dotat cu pulverizator cu solutia respectiva si inarmati-va cu o carpa curata — geamurile dumneavoastra vor straluci de curatenie.

3.Pentru dezinfectare
Chiar daca masina de spalat rufe se afla la bucatarie sau in camera de baie, cuva si garnitura ei trebuie sa fie dezinfectate periodic. In acest scop este suficient sa turnati 120 ml de apa de gura in cuva si sa porniti un ciclu de spalare la 90°С.

4.Pentru dezinfectarea gresiei si faiantei din bucatarie
Planificati sa spalati podeaua? Adaugati un capac de apa de gura in galeata cu apa obisnuita si spalati podeaua cu solutia obtinuta. Un avantaj suplimentar: prospetimea placuta din incapere.
Iata cum obisnuita apa de gura poate sa rezolve problemele spalarii perdelelor din bucatarie si ale curateniei din casa.

Puteti sa uitati de vechile metode de obtinere a efectului dorit. De acum chiar si perdelele albe din bucatarie, care au reusit sa capete pete de grasime si au inceput sa miroase ca zecile de mancaruri preparate de dumneavoastra, pot reveni cu usurinta la aspectul lor initial. Trebuie doar sa adaugati putina apa de gura!

 Sursa: MagazinulDeCase.ro
Categorii