Retete de Mancaruri

Perfect pentru cina! Iată cum trebuie să pregătești cartofii!

 

 

 

Doriți să-i surprindeți pe cei dragi cu un aperitiv cald apetisant și mega delicios? Vă propunem o rețetă originală de coșulețe din cartofi  umplute cu carne tocată, este perfectă pentru orice masă de sărbătoare.  Sunt incredibil de delicioase și apetisante, iar rețeta se prepară uimitor de simplu.

Ingrediente:

3 bucățiCartofi
300 gCarne tocată
1 bucatăCeapă
1 bucatăOu
70 gCașcaval
50 gMaioneză
3 linguriUlei rafinat
1/2 lingurițăSare
1/2 lingurițăPiper negru măcinat
1/2 lingurițăBoia de ardei dulce

 

Mod de preparare:

  1. Curățați ceapa, o tocați mărunt și puneți-o la prăjit în tigaia cu ulei încins. Prăjiți până devine aurie. Într-un bol amestecați carnea tocată cu ceapa prăjită, condimentați cu sare, piper și boia de ardei. Amestecați compoziția și formați biluțe de carne.
  2. Într-un bol amestecați ouăle cu maioneza și cașcavalul ras. Curățați cartofii și îi dați prin răzătoare rondele subțiri ( sau îi puteți tăia subțire cu un cuțit). Ungeți cu puțin ulei formele pentru brioșe (noi am avut forme pentru brioșe din aluminiu, dar puteți folosi și o tavă simplă pentru brioșe)
  3. Așezați feliile de cartofi sub formă de petale pe marginile formei. În fiecare formă, turnați câte 1-2 linguri din amestecul de ouă cu maioneză și cașcaval (astfel încât acestea să fie ținute împreună și să nu se dezlipească în timpul coacerii). Apoi puneți în interior câte o biluță de carne tocată.
  4. Turnați deasupra amestecul rămas de ouă cu cașcaval. Dați tava la cuptorul la încins la temperatura de 190°C, pentru 30- 35 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros.TV




Categorii

loading...
error: Content is protected !!