Preparate din Peste Sarbatoarea Pastelui

Peștele consumat în ziua cu dezlegare la pește are puteri tămăduitoare!

 

 

 

 

Dezlegare la pește Florii – În ziua de Florii, când are loc a doua dezlegare din Postul Paștelui, după Buna Vestire, întreaga creștinătate are dezlegare la pește.

Tradiția spune că în această zi însuși Mântuitorul ar fi cerut să mănânce pește de aceea se spune că acesta are puteri tămăduitoare, cine consumă acest aliment fiind lecuit de orice boală.

Mâncare mai puțin păcătoasă

Definit în credința creștină un fel de mâncare mai puțin păcătoasă, peștele, mai ales cel cu solzi (sub nici o formă somnul), nu este asociat cu crucificarea Domnului, fiind considerat o carne curată.

Acesta este motivul pentru care creștinilor li se oferă spre a-l consuma în perioadele în care este comemorat Mântuitorul, de Florii sau alte prilejuri din post.

Dezlegarea la pește se referă doar la cei care s-au ostenit cu postul

Potrivit sfinților părinți, dezlegarea la pește este valabilă doar pentru persoanele care țin Postul Paștelui și nu la celelalte persoane care pot consuma pește oricând doresc.

Dezlegare la pește Florii – Așadar, atenție!

Dezlegarea la pește nu este o schimbare în meniul zilnic! De asemenea, începând cu ziua de Florii, creștinii nu mai au voie să mănânce urzici, întrucât Mântuitorul a fost bătut cu aceste plante.

În credința populară, Floriile mai poartă denumirea de Nunta urzicilor, pentru că în această perioadă acestea înfloresc și nu mai sunt bune pentru consum.

 

Sursa: Secretele
Categorii