Remedii naturiste

Din aceste 3 rădăcini puteți face un amestec de plante medicinale și îl puteți bea pentru este boli pulmonare, cistite, retenție urinară, diabet, hipertensiune arterială, este un remediu excelent pentru pierderea parțială a vederii

 

 

Din aceste 3 rădăcini puteți face un amestec de plante medicinale și îl puteți bea pentru este boli pulmonare, cistite, retenție urinară, diabet, hipertensiune arterială, este un remediu excelent pentru pierderea parțială a vederii

 

Fitoterapeutul Elena Zaitseva este printre cei mai populari oameni care ajută împotriva tuturor tipurilor de boli. Cunoaște mai mult de 1100 de ierburi pe care le folosește pentru a trata multe tipuri de boli.

Și iată lista plantelor medicinale incluse în această rețetă:

Ea spune mereu: „Dacă iți este rău – mergi în grădină și dezgropa aceste 3 rădăcini – păpădie, brusture și stuf.

Adun 25 de rădăcini, dar știu că nu toți oamenii o pot face, așa că acestea trei sunt suficiente pentru tine”

Trestia

O buruiană foarte încăpățânată este trestia, pe care Domnul ne-a dat-o literalmente sub picioarele noastre, pentru a fi tratată. Nu există grădină în care să nu crească.

Nu există boală care să nu poată fi depășită, începând cu ochi și terminând cu boli oncologice.

Dacă nu știți, este folosit pentru a trata toate animalele din pădure, cum ar fi pisicile și câinii.

Pentru o persoană, este un cadou neprețuit prin faptul că restabilește metabolismul care a fost perturbat.

Decoctul și tinctura acestei rădăcini sunt folosite pentru diferite tipuri de edem, boli pulmonare, cistite, retenție urinară, diabet, hipertensiune arterială, pietre la rinichi și vezica biliară, rinichi, bronșită cronică, boli intestinale.

Ajută și ca analgezic, pentru gută, artrită, reumatism, lumbago. Sucul și decoctul preparat din această plantă proaspătă pot fi luate pe tot parcursul verii – este un remediu excelent pentru pierderea parțială a vederii.

De asemenea, ajută la lombalgie, tuberculoză, diateză exsudativă, abraziuni, disfuncție ovariană la femei.

Nu există contraindicații pentru utilizarea sa.

Să se știe, măcinam rădăcinile trestiei și am făcut făină și apoi am copt pâine.

Această pâine este mult mai utilă și mai gustoasă decât pâinea de grâu. De asemenea, îl puteți folosi pentru a face diverse tipuri de terci, cafea și orice altceva vă puteți gândi.

Rădăcină de brusture

Din mulți ani de experiență, Elena Fyodorovna spune că această rădăcină ajută în tratamentul tuturor tipurilor de cancer.

Ca supliment, rădăcina de brusture se ia pentru sinuzită, diabet, bronșită, vase de sânge, în tratamentul articulațiilor și inimii.

Dacă luați rădăcină de brusture ca decoct timp de 2-3 luni, vă poate ajuta chiar și cu cea mai rezistentă hepatită C!

Rădăcina elimină colecistita, precum și pietrele la rinichi și la vezica biliară. Reface pielea dupa arsuri, opreste caderea parului, rani de la imbatranire, eczeme, ulcere trofice, psoriazis, lupus, eritematos.

Elena Fyodorovna spune că aceste trei rădăcini ar trebui să fie dezgropate primăvara. Dar toamna este potrivită și pentru strângerea rădăcinilor de brusture, păpădie și stuf.

Păpădie

Știm că păpădia este și o buruiană. În vacanțele de primăvară, strângeți frunzele de păpădie, înmuiați-le timp de 2 ore în apă sărată pentru a le extrage amărăciunea și faceți salate.

Facem supă din frunzele ei și prăjim rădăcinile.

Rădăcinile sale tratează anemia pernicioasă, ganglionii limfatici, cancerul de stomac și ficat, diateza, artrita, artroza, osteocondroza deformantă, toate articulațiile.

Toamna, dacă observi o păpădie care nu a înflorit și nu și-a dat toată puterea florii, dezgropați-o.

În aprilie și mai, păpădia înflorește, iar acum este momentul să faceți o plimbare plăcută în mijlocul naturii și să culegeți din aceste flori însorite și pline de substanțe utile.

Pentru a face miere medicinală, aveți nevoie de:

aproximativ 400 g de flori, fără tulpini (câteva pumni), la 1 litru de lichid – 1 kg zahăr, 1 lămâie, 1/2 linguriță suc de lămâie.

Se toarnă florile cu 1,5-1,8 litri de apă rece. Se adauga 1 lamaie tocata marunt si se pune amestecul pe aragaz.

Se fierbe aproximativ 10-15 minute. Trebuie să stea cel puțin 12 ore și apoi se strecoară prin pânză, storcând bine florile.

Măsurați lichidul. Adăugați 1 kg de zahăr la 1 litru de amestec.

Puneti oala pe aragaz si gatiti la foc mare, reducand eventual focul. Gustați mierea cu o picătură pe o farfurie. Dacă nu se varsă, atunci mierea este gata.

Nu trebuie să fii indus în eroare văzând că consistența este mai subțire. Pe măsură ce mierea se răcește, se va îngroșa.

Chiar inainte de a scoate mierea de pe foc, adauga zeama de lamaie.

Se toarnă fierbinte în borcane încălzite și se întoarce cu susul în jos.

 

Sursa

 




Categorii