Remedii naturiste

Piperul negru ajuta impotriva racelii, astm, tuse, colesterol – Alte beneficii si modul de utilizare

 

 

Piperul negru ajuta impotriva racelii, astm, tuse, colesterol – Alte beneficii si modul de utilizare

 

 

Remedii cu piper negru pentru răceală, guturai, astm, tuse, colesterolul. Mod de utilizare și beneficii.

Într-o cană de ceai fierbinte de busuioc sau cimbrişor se pun 2-3 vârfuri de cuţit de piper negru. Se lasă câteva minute, după care se bea cu înghiţituri mici. Efectele sunt aproape imediate – gâtul se descongestionează, nările se desfundă, iar răceala trece mult mai repede.

În cazul în care guturaiul este însoţit de tuse, se prepară un macerat de piper negru. Se pun într-o jumătate de litru de rachiu tare 4 linguri de piper negru măcinat, după care se lasă la macerat 5 zile. Preparatul se filtrează, apoi se pune o linguriţă de macerat într-un pahar cu apă şi se amestecă. Se ia câte o linguriţă sau o înghiţitură de 3-4 ori pe zi.

Iată și alte câteva remedii naturale cu piper negru, folosite la ameliorarea unor afecţiuni comune de sănătate.

Astm: Pentru astm, se fierb într-o cană de apă(sau lapte) 8-10 piper negru, 2 cuişoare şi 10 frunze de busuioc, timp de 15 minute. Se strecoară şi se adaugă două linguriţe de miere.

Reducerea în greutate: La o ceaşcă de apă, se adaugă ¼ linguriţa piper negru, 2 linguriţe de suc de lămâie şi miere. Acest preparat ajută la reducerea în greutate.

Debilitate sexuală: Pentru a trata debilitatea sexuală, încălziţi o linguriţă de unt clarificat într-o tigaie şi adăugaţi 3-4 boabe de piper negru şi un pahar cu lapte. Adăugaţi 3-4 migdale mărunţite şi lăsaţi să dea în fiert. Adăugaţi zahăr după gust. Această băutură se recomandă înainte de culcare.

Colesterol: Pentru a menţine un control asupra nivelului de colesterol, adăugaţi ¼ linguriţă piper negru măcinat într-un pahar de lapte bătut. Se adaugă o ceapă tăiată fin şi apoi se bea.

Tuse: Pentru a vindeca diferite tipuri de tuse, se pisează piper negru şi se amestecă cu zahăr. Se ia cu unt clarificat.

Tuse uscată/ stimularea poftei de mâncare: Pentru a calma tusea uscată, măcinaţi 5-6 boabe de piper negru pe care apoi le amestecaţi cu miere. Acest remediu este de asemenea eficient ca stimulent al poftei de mâncare.

Dureri de dinţi: Pentru a vindeca durerile de dinţi, se amestecă piper negru măcinat la care adăugaţi ulei de cuişoare şi amestecaţi până când obţineţi o pastă vâscoasă. Aplicaţi pasta obţinută pe partea afectată.

Indigestie: În caz de indigestie, se amestecă piper negru măcinat în suc de ghimbir. Se ia după mese.

Alergii ale pielii şi eczeme: Pentru a vindeca alergii ale pielii şi eczeme, preparaţii o pastă amestecând piper negru măcinat în unt clarificat. Aplicaţi această pastă în zona afectată.

Nas înfundat: Se iau cantităţi egale de piper negru măcinat, scorţişoară, chimion şi seminţe de cardamom. Inspiraţi aproape de acest amestec pentru a provoca strănutul. Se spune că acesta ajută la tratarea nasului înfundat.

Împotriva răcelii: La o ceaşcă de ceai, adăugaţi 2-4 boabe de piper negru măcinate, o cuişoară, câteva felii de ghimbir şi câteva frunze de busuioc. Este un bun antitusiv şi eficace împotriva răcelii. Administrarea piperului negru măcinat amestecat cu zahăr este eficace în tratarea răcelilor cronice.

 
Categorii