Checuri

Plăcintă delicată cu lămâie și fondant. Textura sa delicată, gustul dulce-acrișor și aroma de citrice o fac o delicatesă binevenită pe orice masă

 

 

Plăcintă delicată cu lămâie și fondant. Textura sa delicată, gustul dulce-acrișor și aroma de citrice o fac o delicatesă binevenită pe orice masă

 

Ingrediente:

Ouă – 3 buc.;
Lapte – 100 ml;
Zahăr – 180 g;
Unt – 150 g;
Sucul de la o jumătate de lămâie;
Coajă de lămâie;
Sare – un vârf de cuțit;
Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță;
Făină – 300 g.

 fondant:

Sucul de la o jumătate de lămâie;
Lapte condensat – 150 g.

 

Mod de preparare:

Turnați coaja de lămâie într-un bol cu ​​zahăr și amestecați ingredientele. Apoi, adăugați untul peste zahăr și amestecați timp de 2-3 minute.

Spargeți un ou în amestecul de zahăr și unt, amestecați.

Turnați sucul de lămâie în amestec, amestecați, adăugați făina. Turnați sarea și bicarbonatul în făină, frământați un aluat moale și elastic.

Turnați laptele în aluat, amestecați, apoi puneți-l într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Întindeți aluatul pe suprafață, apoi coaceți la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

Plăcintă delicată cu lămâie și fondant. Coaceți-o cel puțin în fiecare zi

Între timp, pregătiți fondantul, amestecați sucul de lămâie cu laptele condensat. Acoperiți prăjitura finită cu fondant.

Plăcintă delicată cu lămâie și fondant. Coaceți-o cel puțin în fiecare zi

De asemenea, puteți stropi prăjitura cu coajă de lămâie.

După ce fondantul de pe prăjitura cu lămâie s-a întărit, aceasta poate fi servită cu ceai.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/nizhnyy-pyrih-lymonnyy-z-pomadkoyu-vypikay-hoch-schodnya/




Categorii